A Harvey Weinstein-ügy szóra bírta a hazai áldozatokat is, elsőként Sárosdi Lilla színésznő szólalt meg és mondta el, őt hogyan zaklatták. Azt viszont nem árulja el, ki volt a tettes.

Sárosdi Lilla bátran kiállt és Facebook-oldalán számolt be arról, annak idején hogyan zaklatta őt egy nagy rendező. A színésznő a molesztáló neve nélkül tette közzé a történetét, aminek hatására nagyon sokan felbolydultak. Nem ő az egyetlen ugyanis, aki így járt azzal a rendezővel, de sokan tapasztaltak sajnos hasonlót más színházakban, vagy más munkahelyen. Sokan azt is tudják, hogy Sárosdi Lilla kiről írt, de a színésznő nem fog nevet mondani.

Sárosdi Lilla nem fogja elárulni, ki volt a rendezőForrás: Thinkstock

"Ha arra gondolok, hogy ez az ember fiatalembereket tanít azóta is, akkor feljön bennem a harag. Mégsem célom, hogy meghurcolják őt, csak abból lett elegem, hogy lépten-nyomon hasonló történeteket hallok kolléganőktől, és nem mer beszélni senki. Tudtam, hogy sokan vagyunk, de megdöbbentem, mennyien írtak, hogy velük is történt már hasonló. És persze rengeteg ember előtt nem kérdés, ki tette ezt velem" - mondta Lilla, akinek szavai nyomán Sándor Erzsi is írt egy bejegyzést a szereposztó díványról: csak nem feltétlenül szerepeket osztogatnak rajta, inkább csak megalázzák és kihasználják a védteleneket. Az viszont, hogy ki volt a rendező, nem fog kiderülni, Sárosdi Lilla ugyanis csak a jelenségre szerette volna felhívni a figyelmet. Nem fogom kimondani a nevét, mert nem tudom bizonyítani a történteket. A leírásom többekre is illik, de nekik nem kell védekezniük, egyszerűen legyenek velem szolidárisak. De fontos, hogy beszéljünk erről, és elérjük, hogy változzon a világ, és ne legyünk ennyire kiszolgáltatott helyzetben" - mondta a Borsnak Lilla.