Veronai buszbaleset: 370 literes illegális póttank volt a buszon

Forrás: AFP/Handout -
halál veronai buszbaleset tank
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A veronai buszbalaeset 17 ember életébe került, de még mindig keresik a felelősöket és az okokat. Egy gyászoló édesapa levele szerint a busztársaság állításaival szemben volt póttank a buszon.

A veronai buszbalesetben 17 ember vesztette életét, és sokan megsérültek. Családok élete ment tönkre, ezért minden erejükkel keresik a válaszokat a szülők és rokonok: szeretnék megtudni, ki a felelős mindazért, ami történt. Az már korábban felmerült, hogy engedély nélkül került póttank a buszba, ám akkor a társaság vezetője tagadta, hogy átalakították volna a buszt, de most úgy tűnik, mégis került póttank a járműbe.

Volt póttank a buszon Forrás: AFP/Handout

Az egyik áldozat édesapjának állítása szerint

a póttartály meglétét a Nemzeti Nyomozóiroda és immáron tényekkel, képekkel, szakértői jelentésekkel az Olasz hatóság is megerősítette.

A busz közepén helyezhették el az engedély nélküli tankot, ami 370l literes lehetett, álló állapotban tudták a sofőrök előre fecskendezni az üzemanyagot. Ez pedig választ adhat arra a kérdésre, hogy miért is terjedt olyan gyorsan a tűz a buszon, amin egyébként az apa szerint hárommal több utas tartózkodott: a forgalmi engedélye 53 főre szól, de 56-an utaztak a buszon, miután azt 58 férőhelyessé alakították - írja a Ripost.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.