Katona Klári nemcsak hangjával varázsolta el a rajongókat, hanem megjelenésével is! Nem csoda, hogy mindenki odavolt a ma 64 éves énekesnőért. 

Katona Klári volt ez első, akinek sikerült önálló lemezt kiadni a magyar könnyűzene négy nagy emblematikus énekesnője után. Már 13 évesen elkezdett énekelni, ezért nem is volt soha kérdés, hogy ő ezzel akar foglalkozni. A közönség is hamar felfigyelt rá, már 16 évesen, 1969-ben a tévében énekelt. Rendszeres szereplője lett a külföldi és hazai táncdalfesztiváloknak.

Így nézett ki fiatalon Katona KláriForrás: Wikipedia/Urbán Tamás

1977-ben jelent meg első nagylemeze, a közönség akkorra már imádta, ami nem csoda. Katona Klári hangjával és megjelenésével is egyből elnyerte a nézők tetszését. Írt neki dalokat Maalek Miklós és Demjén Ferenc is, de szintén dolgozott együtt Presser Gáborral. Később maga írta a szerzeményeit, és énekesnőből műsorvezetővé is avanzsált. Katona Klári október 20-án betöltötte a 64. életévét, habár mapaság már nem szerepel annyit a médiában, rajongói soha nem feledik sem őt, sem örökzöld dalait.