64 éves lett Katona Klári! Így nézett ki fiatalon az énekesnő: fotó!

Forrás: Origo -
fiatal Katona Klári születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Katona Klári nemcsak hangjával varázsolta el a rajongókat, hanem megjelenésével is! Nem csoda, hogy mindenki odavolt a ma 64 éves énekesnőért. 

Katona Klári volt ez első, akinek sikerült önálló lemezt kiadni a magyar könnyűzene négy nagy emblematikus énekesnője után. Már 13 évesen elkezdett énekelni, ezért nem is volt soha kérdés, hogy ő ezzel akar foglalkozni. A közönség is hamar felfigyelt rá, már 16 évesen, 1969-ben a tévében énekelt. Rendszeres szereplője lett a külföldi és hazai táncdalfesztiváloknak.

Így nézett ki fiatalon Katona Klári Forrás: Wikipedia/Urbán Tamás

1977-ben jelent meg első nagylemeze, a közönség akkorra már imádta, ami nem csoda. Katona Klári hangjával és megjelenésével is egyből elnyerte a nézők tetszését. Írt neki dalokat Maalek Miklós és Demjén Ferenc is, de szintén dolgozott együtt Presser Gáborral. Később maga írta a szerzeményeit, és énekesnőből műsorvezetővé is avanzsált. Katona Klári október 20-án betöltötte a 64. életévét, habár mapaság már nem szerepel annyit a médiában, rajongói soha nem feledik sem őt, sem örökzöld dalait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.