Lezuhant a Budai Várból egy ló, és elpusztult

zuhanás Budai Vár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lezuhant a budai Várból és elpusztult egy elszabadult ló - közölte a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. pénteken az MTI-vel. Személyi sérülés nem történt.

A tájékoztatás szerint péntek délelőtt a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség lovas huszárának lova a Várgondnokság Kft. vagyonkezelésében álló területen elszabadult, átugrott a kőkerítésen és lezuhant a Várkert Bazár Öntőház udvarába, ahol elpusztult.

A közleményben azt írták: a hagyományőrző szövetség szervezésében júliustól hétvégenként lovas huszárok "járőröznek" a Várnegyedben. Pénteken a lovas huszárok a nagy rondellától a keleti felvezetőn lefelé a Clark Ádám tér irányába indultak el, amikor az egyik ló valószínűleg megijedt, lovasa nem tudta megfékezni, ezért a huszárral együtt átugrott a kőkerítésen. Lovasa még szerencsésen le tudott ugrani az állatról, de a ló lezuhant az Öntőház udvaron álló étterem mögé, ahol elpusztult.

A tűzoltóság és a rendőrség kihívták a balesethez, az Öntőház udvart ideiglenesen lezárta a nonprofit Kft.

Busz és vonat ütközött Kónynál, hárman megsérültekhttp://www.life.hu/news/20171020-busz-es-vonat-utkozott-konynal-harman-megserultek.htmlAutóbusz és személyvonat ütközött össze a kónyi vasúti átjáróban pénteken.NewsA hosszú hétvégén esősebb, hűvösebb idő várhatóhttp://www.life.hu/news/20171020-a-hosszu-hetvegen-esosebb-huvosebb-ido-varhato.htmlNapsütéses, meleg kezdet után az ünnepi hosszú hétvége második felében már borúsabb, esősebb és hűvösebb idő várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az MTI-hez csütörtökön eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.News--A színművészeti hallgatói Marton László felfügesztését követelikhttp://www.life.hu/news/20171020-a-szinmuveszeti-hallgatoi-marton-laszlo-felfugeszteset-kovetelik.htmlSárosdi Lilla színésznő tegnap megnevezte Marton László rendezőt, mint zaklatóját. Marton még mindig a színművészetin tanít, a diákok most a felfüggesztését követelik. News--Weinstein-ügy: a Brit Filmintézet törölte a filmmogult tagjai közülhttp://www.life.hu/news/20171020-weinstein-ugy-a-brit-filmintezet-torolte-a-filmmogult-tagjai-kozul.htmlA Brit Filmintézet (BFI) törölte a szexuális zaklatással és erőszakkal vádolt Harvey Weinstein hollywoodi producert a tagjai közül. Közben az egyre dagadó Weinstein-botrány nyomán a Spiegel német hetilapot is számos nő kereste meg, akiket a német szórakoztatóiparban ért zaklatás. NewsPedofilhálózatot göngyölített fel az FBI, 84 gyermeket mentettek kihttp://www.life.hu/news/20171019-pedofilhalozatot-gongyolitett-fel-az-fbi-84-gyermeket-mentettek-ki.htmlGyermekek szexuális kizsákmányolásával foglalkozó pedofilhálózatot göngyölített fel az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI), 84 gyermeket mentett ki az emberkereskedők fogságából. A 84 kimentett gyermek között volt egy három hónapos kisbaba és ötéves testvére is - közölték a hatóságok csütörtökön. News--Holttestet találtak egy Dunából kiemelt autóban, Győrbenhttp://www.life.hu/news/20171019-holttestet-talaltak-egy-dunabol-kiemelt-autoban-gyorben.htmlLakossági bejelentés alapján vonultak ki a rendőrök és a tűzoltók a Mosoni-Duna győri szakaszához, oonnan emeltek ki egy elsüllyedt autót, amelyben holttestet találtak. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.