Szexuális zaklatási ügye miatt felfüggeszti oktatói munkáját Marton László a Színház- és Filmművészeti Egyetemen - a rendező a vizsgálat lezárásáig nem tanít. Mint ismert, az intézmény diákjai korábban aláírásgyűjtést indítottak a rendező ellen, akiről Sárosdi Lilla színésznő azt mondta: 20 évvel ezelőtt szexuálisan zaklatta. Időközben két újabb nő is azt állítja, Marton molesztálta őket. 

A Hír Tv Alinda című műsora - ahol a vendég Sárosdi Lilla volt -  közben két újabb nő jelentkezett telefonon, akik azt állították, hogy Marton László molesztálta őket, egyikükkel, egy fiatal lánnyal két éve történt az eset. Elmondta: a különórákon tapogatta őt a rendező.  "A második próbára már úgy mentem oda, hogy nem bírom tovább, ez megalázó, ez undorító. És rákérdeztem, hogy többet is akar-e tőlem, és erre az volt a válasz, hogy ezt nem gondolom rosszul. És erre én elsírtam magam tehetetlenségemben, hogy összeomlott bennem egy egész világ, amire egész életemben készültem. És a sebezhetőségemet kihasználva volt arca azt mondani, hogy mennyire szép vagyok, amikor sírok" - vallott.

A másikuk egy középkorú nő pedig arról beszélt, hogy még a nyolcvanas években Marton behívta próbákra a Vígszínházba, majd az egyik premieren, a legnagyobb tömegben, a kezét a saját nemi szervére rántotta és egy jó ideig ott is tartatta. Ezután a lány elmenekült Martontól, de visszaédesgette magához. Később egy parkolóban orális közösülésre próbálta kényszeríteni a lányt. A lány ezután végleg minden kapcsolatot megszakított zaklatójával.

Forrás: MTI/Czimbal Gyula