Harvey Weinstein áldozatainak száma egyre csak nő: ezúttal egy volt asszisztense tálalt ki a zaklatásról. Hiába kapott 40 milliót a hallgatásáért, inkább visszafizeti, minthogy csendben maradjon. 

Harvey Weinstein áldozatainak száma egyre csak nő, kevés olyan színésznő vagy alkalmazott van, akit nem zaklatott a közös munka során. A producer így egyre nagyobb bajban van, mert senki nem hajlandó tovább hallgatni arról, mit is művelt velük. Van, akit a pénz sem tántorít el attól, hogy megszólaljon. Egy volt alkalmazottja például 1998-ban 165 ezer dollárt kapott a hallgatásért, vagyis átszámítva több mint 40 millió forintot, mégis kitálalt. Az sem zavarja, ha vissza kell fizetnie az összeget.

Egyre több nő vall Harvey Weinstein ellenForrás: Getty Images/Alexander Koerner

Nem akar tovább csendben maradni Zelda Perkins, története nem különbözik azoktól a nőkétől, akik eddig felszólaltak. Az asszisztenstől masszírozást kért a producer, majd megpróbálta beráncigálni az ágyba. Amikor pedig szóban kifogásolta Weinstein viselkedését, a férfi megszégyenítette őt. Éppen ezért egyből nem is jelentette a történteket, de miután egy másik kolléganője bevallotta, hogy őt is zaklatta a producer, megtette a szükséges lépéseket. Weinstein mindkét nőnek kártérítést fizetett, akik egy titoktartási egyezményt is aláírtak. Mivel Zelda Perkins ezt megsértette, lehet, hogy vissza kell majd fizetnie a kártérítés összegét, de a volt asszisztens vállalja a kockázatot - írja a Financial Times