Cate Blanchett kifakadt a szexuális erőszak és a molesztálási botrányok miatt, beszédét állva tapsolták: leszögezte, a nők nem azért öltöznek fel szépen, mert szexet akarnak!

Cate Blanchett is felszólalt, hiszen a molesztálási botrányok végigsöpörtek Hollywoodon, és sokakat felháborítottak. A színésznő is mélységes megvetéssel áll az elkövetőkhöz és mindazokhoz, akik az áldozatokat hibáztatják. Cate a beszédében Donna Karan megnyilvánulására reagált, aki védelmébe vette Harvey Weinseint azt állítva, hogy a nők öltözködésükkel tulajdonképpen kiprovokálják ezeket a helyzeteket. Ezt Cate Blanchett nem tűrte. 

Cate Blanchett tisztázta a helyzetet: egy nő nem azért öltözik ki, mert szexet akar!Forrás: Dennis Van Tine / Geisler-Fotopress / DPA

Az InStyle-gálán szólalt fel, beszédét vastaps fogadta. "A nőknek szabadon azt kellene viselniük, amit akarnak, amikor akarják és ahogy akarják. Mindannyian szeretünk szexik lenni, de ez nem azt jelenti, hogy szeretnénk ha megd*gnának" - mondta Cate, akinek szavait több sztár is tapssal fogadta.