Sársodi Lilla írta meg először történetét, támadóját először nem nevezte meg, majd mégis nyilvánosságra hozta az illető kilétét. Összesen nyolcan vallottak már Marton László ellen, az első lépést megtevő színésznő pedig elárulta, miért is mondta el ő a történetét.

Sárosdi Lilla Facebook-oldalán megosztotta zaklatásának történetét: egy neves rendező próbálta orális szexre kényszeríteni, de Lilla elsírta magát. Az ő története még sok nőt arra sarkallt, hogy előálljanak a sajátjukkal, összesen nyolcan állítják, hogy Marton László zaklatta és megalázta őket. Mindenki úgy gondolja, hogy az egész ügyet az amerikai molesztálási botrány robbantotta ki, de nemcsak ez áll az első vallomás hátterében. Sárosdi Lilla elárulta, miért is írta ki történetét. 

Ezért írta ki magából történetét Sárosdi LillaForrás: Katona József Színház, MTI/Czimbal Gyula

"Két hónappal ezelőtt történt, amikor az utcán sétáltunk a családommal. Megláttam őt, feljött bennem az indulat, de el kellett fojtanom magamban a gyerekek miatt. Korábban sok barátomnak meséltem el az eltelt több mint 20 év alatt. Szabadulni akartam. Ahogy haladtak előre az évek, az emberektől azt kaptam vissza, hogy Martonnak lehetnek más ügyei is, mert „beszélik". A találkozás felkavarta a múltat. Hány áldozata lehet? És még mindig tanít? Iszonyú lelkiismeret-furdalás tört rám, hogy ahelyett, hogy tennék valamit, csak hallgatok. Aztán amikor a Weinstein-botrány kirobbant, úgy döntöttem, hogy kiírom magamból, mert belehalok. Lesz, ami lesz" - mondta aMagyar Narancsnak a színésznő.