Már nyolc nő vallott arról, hogy Marton László molesztálta, zaklatta őket. A Vígszínház volt főrendezőjét Verebes István védelmébe vette: szerinte vagy öngyilkos lesz, vagy meghal ettől az egésztől.

Verebes István ismét megszólalt Rónai Egonnál a Marton-ügyről. Már nyolc nő vallott az egykori főrendező ellen, akivel Verebes a napokban összefutott teljesen váletlenül egy kávézóban. Szerinte Marton Lászlót tönkretették, és vagy öngyilkos lesz, vagy meg fog halni ettől.

Verebes István találkozott Marton LászlóvalForrás: ATV

Teljesen véletlenül találkoztam Marton Lászlóval egy kávéházban. Ezt az embert 50 éve ismerem, asszisztense volt Várkonyinak a főiskolán. Elmondom, dolgoztam is az igazgatása alatt kétszer vagy háromszor. Nem volt szoros a barátságunk soha, becsültük és tiszteltük egymást. Ez az ember ott, amit én láttam, a halálán van. Vagy öngyilkos lesz, vagy meghal ettől. Azt kérdezem, hogy mit akarnak még Marton Lászlótól ezek után?" – kérdezi Verebes István. Rónai Egon szerint pedig, egy mondatot, hogy bocsánat. „Nem vagyok biztos benne, hogy a bűneimről nyilvánosan tudnák beszélni, vagy az ártatlanságomról. Egy ilyen támadás után vagy pánikba esik az ember, azért mert ártatlan vagy azért, mert bűnös. És most itt eltekintek attól, mert azt a kérdést nem tettem föl a Lacinak, hogy mi igaz belőle. Ez nem tartozik rám, ez az ő magánügye. Vagy pedig magamba süppedek én is. Nekem is van bűnöm: nagyon nehezen tudtam kidolgozni, hosszú évekbe telt mire rájöttem, hogy mit csináltam. És lehet, hogy két év múlva Marton is azt fogja mondani, hogy igen, volt valami, amit én elvétettem. De erre föl egy embert ilyen módon – lehet, hogy valami alapja van, nem tudom -, de kinyírni. Nekem az apám azt mondta, akkor kell valaki mellé állni, amikor az sz*rban van. Mint ember is, kell az együttérzésem akkor is, ha bármi történt, mert 50 éve dolgozott ez az ember, és nem akárki volt a magyar színházi életben. Ezért lehet, hogy engem megköveznek, hogy ezt mondom, de a részvétem, az együttérzésem az mind akkor is a Martoné, ha a vád ellene igaz, és akkor is, ha nem" - mondta Verebes István.