Németh Lajos elárulta: sarkvidéki levegő érkezése várható

Forrás: TV2 -
Németh Lajos meteorológus időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Németh Lajos elmondta a véleményét a hétvégén érkező havazásról. 

Ahogyan azt mi is megírtuk, az előrejelzések szerint havat hozhat a hétvége. És mivel idén még áprilisban is esett a hó, így senki nem tartotta kizártnak, hogy ezúttal is ilyen váratlan időpontban jelenjenek meg az első hópelyhek.

Németh Lajos elmondta az igazságot a havazás kapcsán Forrás: TV2

Ennek kapcsán volt a Mokka vendége Németh Lajos, aki ugyan már egy éve nyugdíjba ment, de láthatóan nem tud lemondani élete szerelméről, a meteorológiáról. Szerencsére nincs is erre szükség, hiszen a tévénézők még mindig hiányolják a képernyőkről, emiatt pedig olykor lelkiismeret furdalása is van.

Most azonban hosszasan mesélt a hamarosan érkező időjárásváltozásokról, és kiderült, hogy vasárnap délutántól sarkvidéki levegő érkezik viharos szél kíséretében hazánk térségébe.

"Ez betódul, bezúdul ide a medencébe, viharos szél kíséretében. És olyan ennek a levegőnek a hőmérséklete, hogy a magasban, tehát olyan 800-900 méter fölötti részeken egy-egy hópihe is kialakulhat" - magyarázta a nézőknek Lajos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.