Hűvösen indul a jövő hét, de ismét sok lesz a napsütés

szeles idő időjárás halottak napja
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hétfőn néhol még viharos, a hét további részében is többfelé erős lehet a szél. A hét elején mínuszokra, a hegyekben akár hózáporra is készülni kell. Emellett ismét sok lesz a napsütés, a hét második felében 15 fok feletti maximumok is lehetnek - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn gomolyfelhős, napos idő várható, de futó zápor bárhol előfordulhat. (Az Északi-középhegység magasabb csúcsain hózápor sem kizárt.) Az északnyugati szelet továbbra is erős, többfelé viharos széllökések kísérik, de a legerősebb széllökések már csak 70-80 kilométer/óra között várhatóak. A minimumhőmérséklet általában 0-6 fok között alakul, de az észak-borsodi szélvédettebb völgyekben gyenge fagy is lehet. A nappali maximumok általában 10 fok körül alakulnak.

Kedden is többfelé megerősödik a szél, a Dunántúlon néhol kisebb eső is előfordulhat, de már több órára kisüt a nap. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet 6-11 fok között valószínű.

Szerdán, november elsején a ködfoltok feloszlása után változóan felhős idő lesz több-kevesebb napsütéssel. Csapadék nem valószínű, de megélénkül, helyenként meg is erősödik a szél. A mininumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 3, a maximumhőmérséklet 8-13 fok között valószínű, északkeleten lesz a hidegebb.

Csütörtökre virradóra is lehetnek ködfoltok. Többfelé élénk, helyenként erős lesz a légmozgás, napközben legfeljebb néhol lehet kisebb eső. A leghidegebb órákban 0-5 fok lehet. Napközben 10-15 fokig melegszik a levegő.

Pénteken is több helyen megerősödik a szél, elszórtan eső, zápor előfordulhat, de hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap is. A minimumhőmérséklet 4-9 fok között valószínű. A nappali maximumok 11-16 fok között alakulnak.

Szombaton több-kevesebb napsütés várható, csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban 0-5 fok lehet. Napközben 10-16 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap ismét többfelé megerősödik a szél, főként délutántól eső is várható. A legalacsonyabb hőmérséklet 3-9, a legmagasabb hőmérséklet 12-17 fok között alakul.

Egy bolt bejáratában akasztotta fel magát egy asszony ma reggel http://www.life.hu/news/20171029-egy-bolt-bejarataban-akasztotta-fel-magat-egy-asszony-ma-reggel-chichesterben.htmlA 28 éves nő holttestét egy bolt bejáratában felakasztva találták meg az angliai Chichesterben. NewsThinkstockTöbb repülőjárat útvonala is módosult az erős szél miatthttp://www.life.hu/news/20171029-tobb-repulojarat-utvonala-is-modosult-az-eros-szel-miatt-budapest.htmlTöbb repülőjárat útvonala is módosult Európában az erős szél miatt, a Liszt Ferenc-repülőtérről vasárnap délig valamennyi menetrend szerinti járat el tudott indulni, az Aeroflot moszkvai járata azonban Budapest helyett Belgrádban szállt le.NewsThinkstockHorrorbaleset Bükön: hatan megsérültek, az autóból semmi sem maradthttp://www.life.hu/news/20171029-horrorbaleset-bukon-hatan-megserultek-az-autobol-semmi-sem-maradt.htmlHatan megsérültek, közülük ketten életveszélyesen abban a balesetben, ami vasánap délelőtt történt Bükön.News--Megoldást találhattak a 26 éve eltűnt Farka Helga ügyébenhttp://www.life.hu/news/20171029-megoldast-talalhattak-a-26-eve-eltunt-farka-helga-ugyeben.html26 éve tűnt el az akkor 17 éves Farkas Helga, és a lányt azóta sem találják. Kétségkívül ez a magyar kriminalisztika egyik legrejtélyesebb ügye.News--Bánáti János sztárügyvéddel konzultált Marton Lászlóhttp://www.life.hu/news/20171029-banati-janos-sztarugyveddel-konzultalt-marton-laszlo.htmlAz egyik legdrágábban dolgozó ügyvéddel konzultált Marton László, a Vígszínház zaklatással vádolt volt főrendezője. News--Megkezdődött a téli időszámításhttp://www.life.hu/news/20171029-megkezdodott-a-teli-idoszamitas.htmlMegkezdődött a március utolsó vasárnapjáig érvényben lévő téli időszámítás, az órákat éjjel 3 órakor 2 órára kellett átállítani. A módosítás miatt változik a közösségi közlekedés menetrendje is.News--



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.