Harvey Weinstein komolyan foglalkozott azzal, hogy elhallgattassa áldozatait: kémek hadseregét bérelte fel, hogy kényes információkat szerezzen az általa megalázott nőkről.

Harvey Weinstein a Black Cube nevű céget bérelte fel, hogy információt szerezzenek az áldozatairól és az újságírókról, így próbálta megakadályozni a molesztálási botrányának kirobbanását. A vállalat tagjai volt Moszad-ügynökökből álltak, vagyis egykor az izraeli titkosszolgálatnak dolgoztak. Ezen kívül megállapodást kötött a Kroll nevű céggel is, amely az egyik legnagyobb hírszerző vállalat. A producer 600 ezer dollárt, vagyis körülbelül 155 millió forintot fizetett az információkért, amik megállítják az újságírókat vagy éppen az áldozatokat a molesztálási botrány kirobbantásában.

Harvey Weinstein mindent megtett azért, hogy ne derüljön ki az ügyeForrás: Getty Images/Alexander Koerner

Megpróbálták felderíteni az ezzel az üggyel foglalkozó újságírók forrásait, és még saját újságírókat is felfogadtak, hogy megtudják, kik nyilatkoznak Harvey Weinstein ellen. Az ügynökök a molesztálási botrány nyomába eredő újságírók magánéletében is kutakodtak, az összes volt feleség vagy barátnő terítékre került. Harvey Weinstein megszállottan igyekezett elhallgattatni az ellene vallókat, vagy aláásni a hitelességüket, minden rendelkezésére álló eszközt csatába állított, hogy mocskos ügyei ne kerüljenek napvilágra. Több magánnyomozó irodával is szerződésben állt, de minden ügyet az ügyvédjén keresztül intézett - írja a Daily Mail. Hiába igyekezett azonban minden erejével, hogy megfélemlítse az áldoazatait, tettei így is kiderültek!