Egy elismert, számos kitüntetést kapott, híres magyar orgonaművész zaklatott egy ma negyvenes éveiben járó családapát, annak 15 éves korában - írja a Figyelő a Hit Rádió tudósítása alapján.Mindez évtizedekkel ezelőtt történt, a férfi tinédzser éveiben, amikor - elmondása szerint - még képtelen volt kezelni azt a traumát, amely érte. Hozzátette, fel sem merült benne, hogy akár még a szüleivel is beszéljen döbbenetes élményéről.

Az eset akkor történt, amikor a híres orgonaművész külföldi tartózkodásából hazatérve koncertet adott egy vidéki városban. A kezdő zenészfiú 15 évesen lehetőséget kapott egy közös fellépésre, amely addigi életének csúcsát jelentette zenei téren. A fellépés jól sikerült, olyannyira, hogy a világhírű zenész másnap újra felkérte egy közös haknira. Ekkor merült fel az is, hogy ha már úgyis másnap lesz a szereplés, maradjanak közös szálláson éjszakára.

A vacsora oldott hangulatban telt többedmagukkal, az akkor tizenöt éves fiatal fiút lenyűgözte az orgonaművész. Aztán kettesben maradva tovább folytatódott a beszélgetés, amelynek során
az orgonaművész több ízben is szexuális ajánlatot tett neki, ám ő ezeket ő elutasította. Másnap azonban állítása szerint olyan helyzetbe hozta őt az ismert orgonaművész, hogy egy erdei séta során szemtanúja lett egy férfi és az orgonista aktusának.

A történtek hatásáról azt mondta: az eset zsigeri ellenállást hozott létre benne a homoszexualitás iránt. Arról, hogy a híres művésznek lehettek-e más áldozatai, azt mondta: „Ezt nagyon nehéz felelősséggel kijelenteni, általánosságban lehet azt mondani, hogy vélhetően nem én voltam az első és az utolsó, akivel kapcsolatban ez eszébe jutott."