Szikora János rendezőt Kátai István szexuális zaklatással vádolja

Forrás: Shutterstock -
színház Szikora János metoo
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kátai István színész az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arról beszélt, hogy Szikora János, a székesfehérvári Vörösmarty Színház rendezője évekkel ezelőtt nyilvános helyen fogdosott egy színitanodás lányt. Hozzátette, az esetnek többen is szemtanúi voltak.

Kátai visszaemlékezése szerint többen ültek egy kerek asztalnál az 56 csepp vér című darab próbája után, amikor Szikora leült az asztalukhoz. Ezt követően ment el Kátai és egy barátja italért, és amikor visszafordultak, látták az alábbiakat:

"Fölálltunk az asztaltól, italt kértünk, megfordultunk a kollégával a kikért italokat kitöltögettük, és mikor visszafordultunk már az illető kolléga kuncogott, ne nézz hátra, ezt nem hiszem el. Én abban a pillanatban, amikor hátranéztem azt láttam, hogy az illető úrnak a keze a combjai között, és a másikkal a nyaka felől próbál a blúza alá közelíteni" -mesélte Kátai Rónai Egon műsorában.

A színész elmondása szerint először távolabb mentek tőluk, majd észbe kaptak, hogy tenni kellene valamit. Ekkor Szikora felállt, és azt mondta: távozik, és nem történt semmi különös. Kátai ugyanakkor állítja: a lány tiltakozott, remegett és „az arcára volt írva minden". A színész azt is elmondta: a lány utóbb azt mondta neki, Szikorával más esetekben sokkal durvább tapasztalatai is voltak, Kátai azonban azt is hozzátette: ő maga ezt az esetet leszámítva nem látta hasonló szituációban Szikorát. Az adásban egyébként megmutatatták Kátai és a molesztált lány közötti üzenetváltást is, amelyben a lány azt írta: ha Kátait bármivel megvádolják, mindent el fog mondani.

Kátai István egyébként tájékoztatta a székesfehérvári Vörösmarty színház vezetőségét, hogy beszélni fog a zaklatásos ügyről, és azt kérte vizsgálják ki azt. Választ azonban nem kapott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.