A hónapok óta tartó kemoterápiás kezelések után holnap megműtik Benkő Lászlót. Az Omega billentyűse bizakodva tekint a jövőbe.

Benkő Lászlónál nyáron diagnosztizálták a rákos megbetegedést, a gyógyulás érdekében pedig szinte azonnal el is kezdték nála a kemoterápiás kezelést. A 74 éves zenész végig pozitívan állt betegségéhez, sőt a koncertezést sem hagyta abba.

„Nem volt könnyű az előző néhány hónap. A kemoterápia nagyon megviseli az embert, én is rengetegszer szédülök, hányingerem is van, de nem számít, a lényeg, hogy úgy tűnik, megérte a küzdelem" – nyilatkozta Benkő a Lokálnak, majd hozzátette, a daganatok összezsugorodtak a máján, így műthető állapotba került.

A műtétre a hírek szerint holnap kerül sor és a zenész orvosa szerint nem annyira kockázatos, mint amilyennek hangzik. Mája ezután képes lesz regenerálódni és szerencsére nincsenek áttétek.

„A család mindenben mellettem van, olykor jobban is, mint kellene – nevetett –, de rettentő hálás vagyok a páromnak, mert amiben csak tud, segít, ahogyan a fiam is" – mondta a lapnak Benkő, aki bízik abban, hogy két héttel a műtét után már újra próbálni tud majd a csapattal.

 

Benkő László a kemoterápiás kezelések alatt sem hagyott fel a zenéléssel.Fotó: Bielik István - Origo