Katalin hercegnő nagybátyja, Gary Goldsmith-t letartóztatták, miután kábítószer hatása alatt a nyílt utcán verte meg feleségét. A férfi a bíróságon beismerő vallomást tett.

Egy taxis állította, hogy Gary csúnyán megverte a feleségét a nyílt utcán, miután hazavitte őket. Azért vesztek össze, mert a feleség azzal gyanúsította meg Goldsmith-t, hogy kábítószert fogyasztott.

"Egy hete nem láttalak már, most pedig megint egyedül hagysz azért, hogy a barátaiddal kokszolhass" - idézte a feleséget a taxis. Ez annyira felbőszítette Katalin nagybátyját, hogy megütötte az asszonyt.

Gary Goldsmith, Katalin hercegnő nagybátyja beismerő vallomást tettNorthfoto, AFP

Julie-Ann az ütés erejétől elesett, beverte a fejét a járdába és elvesztette az eszméletét. A nőt kórházba szállították, Garyt pedig letartóztatták. Az asszony szerencsére hamar felépült, másnap már látták kutyát sétáltatni. A férfit óvadék ellenében helyezték csak szabadlábra.

Gary Goldsmith november 14-én bűnösnek vallotta magát a bíróságon, ítéletet azonban csak november 21-én fognak hirdetni. A bírónő annyit elmondott ugyan, hogy mindent meg fog tenni annak rédekében, hogy Julie-Annt megvédje férjétől.

Gary Goldsmith Katalin hercegnő édesanyjának, Carol Middletonnak a fiatalbb testvére.