Megszólalt Varnus Xavér és az őt szexuális zaklatással gyanúsító férfi is: egymásnak üzengetnek

Forrás: Origo -
férfi metoo Varnus Xavér szexuális zaklatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Varnus Xavért a megnevezése nélkül vádolták meg szexuális zaklatással egy rádióinterjúban, az orgonaművész Facebook-oldalán rögtön válaszolt a vádakra és visszatámadott. Azóta a médián keresztül üzengetnek egymásnak a felek, íme, a nyilatkozataik és egymáshoz intézett kérdéseik. 

Ahogy arról a Life.hu is beszámolt, egy névtelen telefonáló Varnus Xavér nevét ki nem mondva, de őt jól körülírva vádolta meg őt szexuális zaklatással. Az orgonaművész Facebook-oldalán utasította el a rágalmazást pontról pontra cáfolta meg a nevét nem vállaló férfi állításait, majd meg is nevezte vádlóját. Nyilatkozatára Mérei Tamás csellista is reagált, ő ugyanis az a férfi, akit állítása szerint 15 éves korában Varnus Xavér zaklatott.

A felek a botrány kirobbanása óta a médián keresztül üzengetnek egymásnak,

Mérei Tamás fenntartja, hogy a zaklatás megtörtént, de nem a lemezfelvételen, hanem sokkal előbb, amikor még igenis kiskorú volt akkor.

  • V. X. megnyilatkozása jól illik abba a sorba, ami a többi zaklatóra is jellemző, nem is érti, hogy mi a probléma. Tényeket ferdít el, másokat hibáztat ahelyett, hogy mélyen magába nézne.
  • A zaklatás szempontjából viszont véleményem szerint teljesen mindegy, hogy valaki felnőtt vagy kiskorú, ha olyan szituációba kerül, amely számára kényelmetlen, szabadulni szeretne belőle, és nem tud a helyzettel mit kezdeni, az értelmezésem szerint zaklatás.
  • V. X. egyúttal a Hitrádió műsorvezetőjének hitelességét is megpróbálja megkérdőjelezni. Vélhetően a Google-ban található álhírportálok cikkeire hagyatkozik, a valóság ugyanis az, hogy Cseszkó Tamás az imént mutatta meg az erkölcsi bizonyítványát, melyben világosan szerepel, hogy büntetlen előéletű.

V. X.-et tudatosan, nem gyávaságból nem neveztem meg. Célom az volt, hogy felhívjam a társadalom figyelmét az ilyen típusú zaklatásokra is" - írta Mérei Tamás az Indexnek, amely nyilatkozatra nagyon gyorsan reagált az orgonaművész szintén pontokba szedve állításait és kérdéseit a másik zenész felé.

Varnus Xavér és vádlója egymásnak üzengetnek Forrás: Origo
  • Pontosan melyik esztendőben volt 15 éves, vagyis mikor született?
  • Azt állítja, hogy már 1992 előtt találkoztunk. Ki által? Ki mutatott be bennünket, és hol?
  • A rádióinterjúban maga állítja, hogy abúzus nem érte. Ehhez képest újabb válaszában zaklatónak nevez. Akkor hát zaklattam, vagy nem? Ideje eldönteni.
  • Azt állítja, hogy nem indult vizsgálat ellene. Mivel egykori kirúgása nagy hírt kapott, csak egy sajtóterméket idéznék: tehát volt ellene vizsgálat? (A vizsgálat tényét a másik fél sem tagadta – a szerk.)
  • Azt állítja, hogy megkérdőjelezem az interjút készítő Cseszkó Tamás morális hitelességét. Ugyanarról a Cseszkó Tamásról beszélünk, akit jogerősen felfüggesztett börtönre ítéltek, s akiről ez a cikk jelent meg? Tehát elítélték az említett Cseszkó Tamást?
  • - tette fel kérdésiet Xavér, melyekre szintén reagált Mérei Tamás, aki szerint Varnus Xavér játszadozik a dátumokkal. Határozottan állítja, hogy kiskorú volt az átélt inzultus idején.

V.X. utolsó kérdése tipikus példája a >>homoszexuális kártya<< kijátszásának.



V.X. azt próbálja sugallni, hogy nem ért zaklatás. Akkor most jöjjenek az én kérdéseim!

  • Miért aludtunk volna az Őrségben, ha nem azért, mert előtte együtt játszottunk?
  • Kérte-e az éjszaka folyamán, hogy hadd elégítsen ki orálisan?
  • Kérte-e az éjszaka folyamán, hogy hadd elégítsen ki kézzel?
  • Kérte-e az éjszaka folyamán, hogy végezzünk közös önkielégítést?
  • Elővette-e az éjszaka folyamán a nemi szervét?
  • Létesített-e szexuális kapcsolatot azonos nemű férfival másnap egy erdőben, a szabad ég alatt?"

Tette fel kérdéseit Mérei Tamás, de leszögezte, hogy nem kíván még egyszer válaszolni Varnusz Xavérnak. Hangsúlyozta, azért állt nyilvánosság elé, hogy ilyen mással ne történhessen meg többet.

A leszbikus színésznő állítólag meg akarja akadályozni a leleplező könyv megjelenéséthttp://www.life.hu/sztarok/20171117-a-leszbikus-szineszno-megakadalyzona-a-leleplezo-konyv-terjedeset.htmlA leszbikus magyar színésznőről szóló könyvet sokan szeretnék elolvasni, de szerzője szerint veszélybe került az iromány terjedése: azt állítja, hogy a színésznő és stábja próbálják megakadályozni, hogy a történet elterjedjen. TV + SztárokThinkstockTóth Vera megható sorokkal emlékezett Somló Tamásra születésnapjánhttp://www.life.hu/sztarok/20171117-toth-vera-somlo-tamasra-emlekezett-szuletesnapjan.htmlSomló Tamás már több mint egy éve nincs az élők sorában, de szerettei és rajongói szívében örökké élni fog. A zenész születésnapján is megemlékeznek róla, Tóth Vera megható sorokkal tisztelgett előtte. TV + Sztárok--Koós János reagált a vádakra: hülyeség, amit állít kolléganőjehttp://www.life.hu/sztarok/20171117-koos-janos-reagalt-a-vadakra-hulyeseg-amit-allit-kolleganoje.htmlMátrai Zsuzsa énekesnő állítja, előre lehetett tudni, ki nyeri az évtizedekkel ezelőtti táncdalfesztiválokat. Koós János máris reagált: szerinte nem így történt. TV + Sztárok--Barátai sem látogathatják a kórházban Szaxi Maxit, a Dolly Roll zenészéthttp://www.life.hu/sztarok/20171117-baratai-sem-latogathatjak-a-korhazban-fekete-gyulat-szaxi-maxit.htmlLánya kérésére még a barátai sem látogathatják a rehabilitációs intézetben Szaxi Maxit, azaz Fekete Gyulát. TV + SztárokOrigoRácz Gergő decemberben elveszi a barátnőjéthttp://www.life.hu/sztarok/20171117-racz-gergo-eskuvoje-decemberben-lesz.htmlRácz Gegrő alig több mint egy hónapja jelentette be, hogy eljegyezte barátnőjét, és úgy tűnik, hogy ez nem lesz egy hosszú jegyesség: hamarosan oltár elé is állnak. TV + SztárokOrigoHujber Feri füvezés miatt kapott bírságát kifizettékhttp://www.life.hu/sztarok/20171117-hujber-feri-fuvezes-miatt-kapott-penzbunteteset-kifizettek.htmlHujber Ferire pénzbírságot szabtak ki marihuána fogyasztása és birtoklása miatt, de a színész határozottan kijelentette, hogy nem fog fizetni. Ezzel a börtönbüntetést is kockáztatta, de szerencséjére erre nem fog sor kerülni: van valaki, aki szívén viseli a színész sorsát. TV + SztárokOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.