Zaklatással vádolják John Lassetert

Forrás: AFP/Valerie Macon -
John Lasseter metoo Pixar Disney zaklatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A filmes zaklatás már a Disney és a Pixar világába is beszivárgott. Ezúttal John Lasseternek kellett kimosnia magát a pletykákból. 

Fél év szabadságot vett ki a Pixar stúdió alapítója, John Lasseter, miután több bejelentés is érkezett a Disneyhez a férfi viselkedése kapcsán. Mint kiderült, Lasseter rendszeresen ölelgette a kollégáit, amivel kellemetlen helyzetbe hozta őket, sőt bizonyos esetekben még megjegyzéseket is tett.

A 60 éves férfi nem habozott nyilvánosan bocsánatot kérni mindenkitől, majd megkezdte a 6 hónapos szabadságát, miután az utolsó projectje - Coco - is elkészült, amit már láthatunk mi is a mozikban.

John Lasseter fél év szabadságra ment Forrás: AFP/Valerie Macon

"Nemrégiben volt néhány nehéz beszélgetésem, ami nagyon fájdalmasan érintett. Soha nem könnyű szembenézni a hibás lépésekkel, de ez az egyetlen módja annak, hogy tanuljunk belőlük. Ennek eredményeképpen szeretnék mindenkitől bocsánatot kérni, aki valaha is nem kívánt ölelést, vagy más gesztust szenvedett el irányomból"

A nyilatkozatára a Disney szóvívője is reagált:

"Elkötelezettek vagyunk egy olyan környezet fenntartása mellett, amelyben minden alkalmazottat tiszteletben tartunk. Nagyra értékeljük John egyenes és őszinte bocsánatkérését, és teljes mértékben támogatjuk a 6 hónapos szabadságát" - írta meg a The Guardian.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.