Follinus Anna Gérecz Attila- és Junior Prima-díjas költő is úgy döntött, nem hallgat tovább. Elmondta, négy éven át zaklatta őt egy kiadót vezető házaspár.

Anna a Díványnak elmesélte, hogy 16 évesen jelentkezett egy kiadó irodalmi pályázatára. A kétszemélyes kiadót egy házaspár működtett, a férfi akkor 71 éves volt, a nő 49. Azt állítja ekkor került kapcsolatba a házaspár férfi tagjával, akire mestereként tekintett. 

"Rövid időn belül értésemre adták, hogy támogatásukat csak és kizárólag akkor nyerhetem el, ha teljes valómban alárendelem magam akaratuknak. Amikor a férfi első szexuális közeledését határozottan elutasítottam, megkezdődött a magas szintű manipuláció. Nem szabad elfelejteni, hogy a bántalmazás kifinomultsága egyenes arányban áll a bántalmazó intellektusával. Prűdnek nevezett, majd figyelem- és szeretetmegvonást alkalmazott, ami akkori állapotomban a legjobb fegyvernek bizonyult, mert a már jól ismert, elviselhetetlen vákuumba lökött vissza. Elkövetőim mindent megtettek, hogy alternatív valóságukat kiterjesszék rám, melyben torz vágyaikat a szeretettel azonosították, míg a külvilág esetleges értetlenségét kispolgárinak titulálták" – mondta Follinus Anna, és hozzátette, a házaspár teljesen elzárta őt a külvilágtól, és maguk is elzárkózva éltek, ami nehezítette számára az események felismerését.

Follinus Annát számtalanszor kényszerítették szexuális együttlétre, amelyben a házaspár mindkét tagja aktívan részt vett.

"Az első fél évben többnyire mindketten részt vettek a szexuális aktusokban, én pedig passzív elszenvedője voltam a történéseknek. Ilyenkor olyan érzésem támadt, mintha ki lennék szögezve az ágyra és mozdulni sem tudnék. Az életünkre törő történéseknek talán az a legnehezebb része, hogy a test (az őt érő ingerek hatására) leválik a lélekről, és engedelmeskedik a külső kényszernek. Az elélvezés ahelyett, hogy megélt gyönyörből fakadna, innentől kezdve a kín érzetéhez kötődik, szenvedély és szenvedés nem választhatók el egymástól. Ezt a rettenetes helyzetet sikerült lassan úgy alakítanom, hogy csak a nővel legyen szexuális kapcsolatom, ami az előzőnél viselhetőbbnek bizonyult, bár egy idő után vele szemben is már olyan testi tüneteket produkáltam, melyek a távolság növelését, a menekülést segítették elő. Az utóbbi években nagy nehézségek árán tudtam csak eljutni meleg identitásom elfogadásához. Ez az egész folyamat bizonyára sokkal könnyebben megy végbe akkor, ha nem erőszak-élmény előzi meg" - emlékezett vissza Anna. 

"Az én szabadulásomat négy év után végül egy olyan személyhez fűződő szerelem eredményezte, akivel nem akartak vagy mertek szembeszállni" - szögezte le.