A királyi családnak megvannak a saját karácsonyi hagyományai, amiktől eltérni nem lehet. Szinte minden évben ugyanazt a mintát követik, és a menü sem változik: a pulyka kötelező!

A királyi családban mindennek megvan a saját hagyománya, így persze a karácsonynak is, és ez természetesen eltér a hétköznapi családokétól. II. Erzsébeték például nem ajándékozzák meg egymást, de az egész család együtt ünnepel. Norfolkban tartják az ünnepi összejövetelt, ahol minden van, mi szem-szájnak ingere.

A királyi családnak bőséges lesz a karácsonyi menüjeForrás: AFP/Chris J Ratcliffe

Karácsonykor a királyi családban nem vacsorára érkeznek a vendégek, náluk az ünnepi étkezés ebédidőben történik, legalábbis az első. Természetesen a hagyományos pulyka nem maradhat el, melyet burgonyával, paszternákkal és kelbimbóval esznek. A menü része a karácsonyi puding, ami lángolva szolgálnak fel a királyi családnak. Az étkezésen a gyermekek nem vesznek részt, ők egy másik szobában, a dadákkal esznek. Egy kis pihenő után este után jöhet a hagyományos tea, melyet szendvicsekkel fogyasztanak el. A vacsora még a délutáni lakománál is bőségesebb, rengeteg ételt, nagyjából húsz fogást szolgálnak fel svédasztalon. Ezek között természetesen van zöldség, hús és édességek is. A királyi család biztosan nem fog éhezni karácsonykor.