Pásztor Erzsinek sajnos sosem volt felhőtlen a viszonya a lányával, Heni ugyanis nem tudta megbocsátani neki, hogy nem volt tökéletes anya, és azt sem, hogy a szülei elváltak. Kapcsolatukban azonban fordulat történt: ez vezetett a béküléshez.

Nagyon sok feszültség húzódott Pásztor Erzsi és lánya, Henriette között, a lány ugyanis nagyon sok sérelmet cipelt magával. Nem tudta megbocsátani anyjának, hogy nem volt tökéletes szülő, ahogy azt sem, hogy elvált az édesapjától. Pásztor Erzsi tavalyi születésnapja azonban fordulatot hozott a kapcsolatukban, sikerült megérteniük egymást.

Végre kibékült a lányával Pásztor ErzsiForrás: MTI/Zih Zsolt

"A lányom hosszú ideje Olaszországban él, így sosem volt igazán tisztában azzal, hogy itthon irántam mekkora szeretettel vannak a pályatársak és a közönség. Amikor tavaly a születésnapom alkalmából ő is itthon volt, látta, hogy közel egy héten keresztül ünnepeltek a színházak, a barátok és a közönség. Ő maga is érezte a felém áradó megbecsülést és szeretetet. Egyik este, amikor hazajöttünk – mert amikor itthon van, természetesen nálam lakik –, azt mondta Heni, hogy »már mindent értek«. Ebben a mondatban minden benne volt, azt hiszem, rádöbbent arra, hogy ki is vagyok én itthon, mit adtam a közönségnek, és ezzel együtt rájött, hogy miért nem tudtam tökéletes anyja lenni. De most először éreztem, hogy tényleg teljes szívéből megértett engem és mindent, amit az életünk során együtt átéltünk" - mondta Pásztor Erzsi, aki azt is elmondta, hogy sokáig nem volt köztük felhőtlen a viszony. Azt hiszem, Heni sokáig nem bocsátott meg nekem a válás miatt, egészen addig, amíg nem kényszerült ugyanabba a helyzetbe, mint én. Heni első férje meghalt, sokáig gyászolta, végül továbblépett és új életet kezdett. A második férje azonban betegesen féltékeny volt, mondtam neki, lépnie kell, és nem szabad egy rossz házasságban benne ragadni. Mikor meghozta a döntést, érezhető volt, hogy kicsit közelebb engedett magához, megértette, miért hagytam el én is annak idején az apját" - mondta a színművésznő, aki tavaly végre kibékült a lányával. "A tavalyi születésnapom mindent megváltoztatott. Most már őszintén érzem a feltétel nélküli megbocsátást a lányom részéről. Azt hiszem, 36 év után sikerült végre kibékülnünk. Megértette a válásom miértjét, és biztosan választ talált arra is, hogy miért nem hagytam fel a színészettel, noha ő mindig is gyűlölte a szakmámat" - árulta el Pásztor Erzsi.