Először Baukó Éva majd Molnár Anikó vádolta meg Havas Henriket azzal, hogy a múltban zaklatta őket. Pár napja pedig Vágó István is előállt, hogy Havas az ő feleségét is molesztálta.

Anikó azt mesélte, hogy a tanár úr fogdosta őt és az ölébe akarta tenni a kezét, Baukó Éva pedig azt állítja, Havas megzsarolta őt, hogy ha nem fekszik le vele, ellehetetleníti médiás karrierjét. Éva elmondta, hogy ő 8 évvel ezelőtt, amikor az eset történt ezt nyilvánosságra hozta, ám akkor senki sem foglalkozott vele.

Havas Henriket felfüggesztettékForrás: Fem3

Pár napja az ATV verzérigazgatója is reagált a tönrténtekre:
"Hétfőn a vezetőséggel a sajtóban megjelent cikkeket átnézzük, és néhány napon belül döntünk a hogyan továbbról. Nyilván új hírek jelentek meg a sajtóban, ezekről még nem tudtunk beszélni. Még egyszer azt tudom mondani, amit korábban is mondtam, és ebben következetesek leszünk: amennyiben beigazolódik bármelyik kollégánkról is - és most általánosságban beszélek - hogy egy szexuális zaklató, és ez egyértelműen bizonyítást nyer, akkor azt nem tűrjük meg az ATV-ben. Mi magunk megvizsgáljuk, és az alapján döntünk. Arról, hogy ebben a konkrét esetben lefolytatunk bármilyen vizsgálatot, a vezetőség meghallgatása után döntök. Most hétvége van, mindenki a családjával van" - mondta Németh Szilárd az Origónak.

Az Indexet az ATV tájékoztatta a hivatalos vizsgálatról, és arról, hogy Havas nem szerepelhet a képernyőn addig, ameddig a vizsgálat le nem zárul. Az ügyben pedig nem is nyilatkoznak többet, ameddig nem született eredmény. Ez még december 31. előtt várható.