Nyár elején szakított Gusztos Péter és Kovács Patrícia. Gusztos most egy interjúban vallott a problémákról, és azt is elárulta, hogy az ő félrelépése volt az utolsó csepp a pohárban.

A színésznő és az egykori politikus kapcsolata tökéletesnek tűnt, álompár voltak, ezért mindenkit sokkolt a hír, mikor kiadták a közleményt válásukról. Az okokról eddig nem beszéltek, azonban Gusztos Péter most az igenyesferfi.hu-nak adott interjújában elmonda, miért mentek szét. Szerinte mindenketten hibát hibára halmoztak, de árulást először ő követett el, megcsalta Patríciát.

Gusztos Péter: "A hibákat együtt követtük el, de az ősbűnt, az első árulást azt bizony én"Forrás: Vizslafotózás

"Egy hosszú kapcsolat vége sosem könnyű senkinek. 9 év az 9 kilenc év és mi szinte azonnal össze is költöztünk az elején, tehát ez az együttélés nettó ideje is. Van egy csodálatos kislányunk, létrehoztunk együtt egy alapítványt, ott vannak a kutyák – ezer szálon kötődünk. Egy ilyen kapcsolatot ugyanúgy gyászol meg mindenki, mint egy közeli hozzátartozó elvesztését. A gyásznak is megvannak a maga szakaszai, viharos másfél év után azt hiszem megérkeztem az utolsóhoz, ami az elfogadás. Életemnek egy új korszaka kezdődött mindenféle értelemben. Igyekszem lezárni azt, ami mögöttünk van és már előre nézek. Trisával együtt is és külön-külön, magunkban is dolgozunk ezen. Megbeszéltük, megértettük, hogy nagyon sok hibát követtünk el. Tulajdonképpen szinte az összeset, amit egy hosszú kapcsolatban el lehet követni" - mondja Gusztos, és hozzáteszi, mindketten elhitték, hogy ez már a zsákban van, nem kell vele foglalkozni. Elfelejtették, hogy egy kapcsolatért is minden egyes nap meg kell küzdeni. Aztán jön a drámai végjáték, és először mindig a másik a hibás.

"Ha nem vagyunk képesek felmérni, hogy nekünk személy szerint mi volt a felelősségünk, el fogjuk cseszni a következőt is – már elnézést a kifejezésért. Ugyanazokat a hibákat fogjuk újra elkövetni. Ezért most már leginkább azzal foglalkozom, hogy nekem mi volt a felelősségem. Mert a hibákat együtt követtük el, de az ősbűnt, az első árulást azt bizony én" - ismerte be Gusztos Péter.