karácsony királyi család Kate Middleton Katalin hercegné Vilmos herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiderült, hogyan szokás karácsonyozni a angol királyi családban. Azt is megtudtuk, hogy tavaly Katalin és Vilmos megtörték egy fontos hagyományt. 

A királyi család természetesen karácsonykor is a formalitások szerint ünnepel. Ilyenkor nem a Buckingham-palotában vannak, hanem elutaznak a vidéki rezidenciájukra, a Sandringham House-ba. Ide II.Erzsébet és Fülöp herceg általában vonattal utazik. Karácsony estéjén talpig díszbe öltözve jelennek meg a közös családi vacsorán, illetve templomba is mennek, és meghallgatják Erzsébet királynő ünnepi beszédét. Tavaly azonban Katalin és Vilmos kihagyta a közös ünneplést, és a két gyermekükkel inkább a hercegné családjához utaztak Berkshirebe.

Katalin és Vilmos inkább a hercegné szüleihez utaztak a gyerekekkel Forrás: AFP/Chris J Ratcliffe

"Kate nagyon közeli viszonyt ápol a családjával, és mindig hangsúlyozta, hogy az ő életében és a gyermekei életében is fontos szerepet szán a számukra" - mondta a királyi család egyik alkalmazottja az OK magazinnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.