Újabb változtatásokat eszközöl a Facebook: ezúttal ebben a témában észlelhetünk majd újdonságokat. 

Zuckerberg nemrég belejentette: hatalmas változásokra kell számítani a Facebookkal kapcsolatban. Első körben például a hírfolyam tekintetében, amit jelenleg lájkvadász tartalmak, hirdetések és egyéb irreleváns posztok töltenek meg. 

A Facebook alapítója azt ígéri, ez hamarosan másképp lesz, és előtérbe kerülnek az ismerőseink személyes bejegyzései, fotói, történései. De ezek közül sem fog mindenki magánélete ránkszakadni a neten, ugyanis a Facebook ezeket is szelektálni fogja. 

Radikális változásokra számíthatunk a FacebookonForrás: Getty Images/2016 Getty Images/Carl Court

Azok a bejegyzések fognak előtérbe kerülni, amelyek olvasmányosak és vitára késztetik a felhasználókat. Nagyobb elérése lesz minden olyan posztnak, amely körül értékes párbeszédek alakulnak ki. 

Hosszútávon pedig a komment értékesebb lesz a lájkolásnál. A fejlesztők arra is számítanak, hogy óriási botrány lesz a változtatások miatt az üzleti életben, hiszen a Facebookot rengetegen használják üzleti célból. Sajnos azonban számos olyan vállalat van, amely előtérbe helyezte a követők és a lájkok mennyiségét a minőséggel szemben. Ezek a Facebook oldalak érezni fogják a változást. 

"Eleinte nekünk is visszaestét fog eredményezni a változás, de arra számítunk, hogy később értékesebbé tehetjük ezzel a Facebook-on töltött időt" - írta meg a Mashable