Már rengeteg furcsa válóokról hallottunk, de olyanról még nem, hogy a férj azért akart elválni, mert a felesége csak évente egyszer fürdött. Pedig ez történt most Kínában!

A bíróság is meglepődött azon, amikor egy kínai férfi azzal állt elő, hogy el szeretne válni a feleségétől, méghozzá azért, mert hitvese csak évente egyszer fürdött. Lin valóban nem vitte túlzásba a tisztálkodást, még a fogmosást és hajmosást is hanyagolta, így nem csoda, hogy szexuális életet sem folytattak, mindössze egyszer feküdtek le egymással egy évben, és gyermekük sem született egy évtized alatt – számolt be róla a Taipei Times.

A nő évente csak egyszer fürdöttForrás: AFP/PhotoAlto/Jérôme Gorin

A nő állítólag azt is megtiltotta férjének, hogy dolgozzon, otthon kellett maradnia és gondoskodnia apósáról, aki mozogni is nehezen tudott. Mindketten munkanélküliek voltak, abból a kevés pénzből éltek, amit a nő anyjától kaptak.

A férfi végül elköltözött otthonról, de a felesége akkor is utána ment és követelte, hogy hagyja ott új munkáját. Ez volt az utolsó csepp a pohárban és a férfi beadta a válókeresetet. A nő persze továbbra sem akart hallani a válásról, de a bíróság engedélyt adott rá.