Hosszú Katinka nem indul az idei év első komolyabb úszóversenyein, ám eddig nem kommentálta az okokat. Most végre megszólalt.

Hosszú Katinka és férje házassága néhány hónappal ezelőtt zátonyra futott. A páros a pletykák miatt kénytelen volt megerősíteni a hírt, ám további információt nem adtak magánéletükkel kapcsolatban. Komoly találgatások keltek szárnyra ennek ellenére, sokan tudni vélik, hogy ha Katinka nem Shane Tusuppal edz ezek után, akkor az edző havi egy millió forintos fizetéstől esik el, sőt egyesek véleménye alapján már nem lesz helye a magyar úszóvilágban sem. 

Katinka megszólalt: ezért hagyott ki két versenytFotó: Szabó Gábor - Origo

Katinkának már döntenie kellett volna az ügyben, ám elhalasztotta az erre vonatkozó tárgyalás időpontját. De nem csak azt! Az idei év első két versenyére sem akkreditáltatta magát, pedig az egyik neves úszóbajnokság vele promózta a megmérettetést.

Sokan várták, hogy az Iron Lady tiszta vizet öntsön a pohárba:

"A formám nem az igazi, én pedig nem állok úgy rajthoz, hogy nem érzem tökéletes állapotban magam. Nem tudok félvállról venni egyetlen egy versenyt sem. A formába hozás időszakában a sérülés kockázata is jelentős, nem szeretnék hosszabb kihagyást emiatt." - ecsetelte a Borsnak Hosszú Katinka szavait a sajtósa, Kiss Kinga.

"Nem tudom megmondani, meddig tart ez az átmeneti időszak, ahogy azt sem, mikor készül újra együtt a sikeres páros" - tette hozzá a sajtófőnök.