Zámbó Jimmy életéből musical készült Pintér Tibor irányítása alatt és főszereplésével. A botrányokkal övezett színdarab ősbemutatóját már megtartották, de Edit asszony nem volt elragadtatva.

Pintér Tibor Zámbó Jimmy életét vitte színpadra, már a készülődés alatt kiemelt figyelmet kapott a darab. A színész tett arról, hogy mindenki tudjon a musicalről, amit kisebb botrányok is öveztek, például Tenya elhíresztelte, Tóth Andi is szerepelni fog a darabban, ő viszont mit sem tudott az egészről. Később a zeneszerzők okoztak fejfájást Tenyának, mivel ők nem adtak engedélyt Jimmy számainak feldolgozására.

A Zámbó Jimmy életéből készült musical nem tetszett a családnakForrás: MTI/Földi Imre

Ilyen körülmények között vitték színpadra a darabot, aminek az ősbemutatóját természetesen Jimmy családja is megtekintette, és nem voltak elragadtatva a musicaltől. Edit asszony legalábbis biztosan nem. A Bors információi szerint a Király özvegye az első felvonás után sírás közeli állapotba került, azt mondogatta az ismerőseinek, bánja, hogy engedélyt adott a musicalre. „Editnek nem tetszett a darab, szerinte szörnyű volt, a szavaiból egyértelműen érződött, gyalázatosnak tartja az előadást, méltatlannak Jimmy emlékéhez" – mondta a lapnak egy közeli ismerős. Edit asszony nem akart nyilatkozni, Zámbó Árpi pedig bevallotta, az első felvonásból semmit nem értett. „Az első részből, megmondom őszintén, nem értettem semmit. Tizenhét éve ment el a testvérem, azóta nagyon sokan akartak életrajzi filmet, könyvet készíteni az életéből. Pintér Tibort azonban becsülöm, mert volt benne bátorság, hogy színre vigye" – mondta Árpi.