Hosszú ideig minden a színházakban történt zaklatásokról szólt, eddig azonban a Viaszbaba nem nagyon nyilatkozott ebben a témában, pedig ő is bennfentesnek számított egykor a teátrumok világában. Most azonban megszólalt: azt állítja, semmi nem változott. 

A Viaszababa többnyire az ünnepelt magyar színésznő és szerelmének kapcsolatáról szól, de a színházak eddig eltitkolt világát is bemutatja a szerző. Olvashattuk, hogy őt magát is érte szexuális zaklatás egyetlen egyszer a színházban, és mint később megtudtuk, nem ő volt az egyetlen. Több színházi szakembert is vádoltak szexuális zaklatással, blogján a Viaszbaba ezzel kapcsolatban tett közzé egy újabb posztot.

A színházi világról nyilatkozott a Viaszbaba"Forrás: Mokka "

"Hatalmas botrányokkal, és hatalmas reményekkel vágott bele ősszel néhány karakán ember, hogy megtisztítsa azt a fertőt, amiről évtizedek óta senki nem mert beszélni a magyar színházi világban - ehelyett feláldoztak két valóban nyugdíjaskorú szakembert; az igazi bűnösök azonban ma is a helyükön vannak, és ugyanúgy, ugyanazt elkövetik, ami ellen tavaly még egy ország lázadt. Megfélemlítések, társulatot célzó fenyegetések, megélhetési zsarolások állnak amögött, hogy hirtelen ekkora lett a csend. (a saját bőrömön tapasztalom) A közönség semmiről sem tudhat - ez alapszabály. Ugyanolyan naivan mennek előadást nézni, ahogy tették ezt ősz elején, s már nem is emlékeznek, mi történt pár hónappal ezelőtt. Aki szivárogtat, annak egy életre annyi, és a művészlétben, ha baj van, olyan könnyen nem váltunk munkahelyet... Túl erős a függöny mögött a hatalom, és túl jók a bábfigurák az előtérben. Engem a könyvben leírt egyetlen eseten kívül nem ért szexuális zaklatás a színházban, nyilván ez köszönhető annak, hogy egy elismert Művésznő "védelme" alatt léteztem, azonban az ajtó mögötti, eddig mélyen eltitkolt bántalmazásomat a SzínészNŐ sem úszhatja meg. Hiába a nagy egység, hiába a közvéleménnyel elhitetett "minden rendben van, felállunk a gyászból" elképzelés a teátrum részéről, semmi nem változott. Forduljak tán a színház által "létrehozott", alkalmazottak számára fenntartott vizsgáló-bizottsághoz, hogy segítséget kérjek, mint áldozat? Ez nem teljesen abszurd? Vajon létezik egyáltalán ilyen "szervezet"? Bárcsak több hit és erő lenne ebben a szakmában! Bárcsak a fellángolt lelkesedés, ami tisztítótűzzel elsöpörte volna a színházak sötét bugyrait, nem hullt volna hamvaiba, és akkor talán nem csupán két őszbe hajló ember mehetett volna vígan nyugdíjba (jelentős összeggel a zsebükben végkielégítés gyanánt), hanem több tucat, akiknek semmi keresnivalójuk emberileg olyan területen és beosztásban, ahol igenis példát kellene mutatni..." - írta blogján a Viaszbaba.

Kerényi Miklós Gábor és Marton Lászlo is belebetegedett a zaklatási botrányba


Hetekig szinte csak róluk beszélt az ország, először tagadtak, majd bocsánatot kértek, de színházaik búcsút intettek nekik. Marton Lászlótól a Vígszínház, míg Kerényitől az Operettszínház vált meg, miután kiderültek zaklatásos ügyeik. Olvasd el erről a Life.hu cikkét!