A sűrű hóesés miatt korlátozásokat vezetnek be a közlekedésben

Forrás: MTI/Kovács Tamás -
korlátozás hóesés közlekedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sűrű hóréteg lepte el az ország nagy részét, a csúszós utak miatt korlátozásokat vezettek be a határon, de nem csak azoknak kell figyelniük, akik átkelnének: a hazai utakon közlekedőknek is óvatosnak kell lenniük. 

A Nyugat-Dunántúlon is intenzív havazás várható szerda reggeltől, az utakon akár 10-15 centiméternyi hóréteg is kialakulhat, ami nagyon balesetveszélyes. Ezért figyelmeztetnek a hatóságok mindenkit arra, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek. A Dunántúl középső és keleti harmadán, valamint a középső országrészben szerda reggeltől a hó mellett rövid ideig ónos eső is hullhat, de napközben egyre inkább az eső lesz jellemző.

A havazás miatt korlátozásokat vezettek be Forrás: MTI/Kovács Tamás

A rendkívüli időjárásra való tekintettel ma reggeltől a szlovén és a horvát hatóságok korlátozták a 7,5 tonna megengedett össztömeg feletti tehergépjárművek behajtását, így azokat az autópályáról a Somogy és a Zala megyei rendőrök a pihenőhelyekre terelik - írja a Police.hu.

Ez az időjárás persze mindenkitől fokozott óvatosságot igényel: a rosszabb látási viszonyok miatt fontos a nagyobb követési távolság megtartása, ezzel együtt lassabban kell vezetni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.