A Dal: plagizálással vádolják a Szabó Ádám által alapított YesYes nevű zenekart

Szabó Ádám lopás plágium Yesyes (zenekar) A Dal
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Eurovíziós Dalfesztivál hazai válogatóján újabb botrány tört ki: felmerült a gyanú, hogy az egyik zenekar plagizált. 

Idén is sokan szeretnének kijutni az Eurovíziós Dalfesztiválra, sokan jelentkeztek a hazai válogatóra, ami ebben az évben tele van botrányokkal. Először Tolvai Reni fakadt ki nagyon a zsűri, pontosabban Schell Judit rossz értékelése miatt, most pedig plágiumbotrányba keveredett az egyik zenekar. Nem ez az első, hogy lopás gyanúja merül fel, tavaly a Jetlag nevű zenekart kizárták A Dalból plágium miatt.

Plagizálással vádolják a YesYes nevű zenekart Forrás: Youtube/A Dal

Ezúttal a Szabó Ádám által alapított YesYes slágerét, az I let you run away-t találják nagyon hasonlónak egy világslágerhez, vagyis Alan Walker Faded című számához.

Az egyezésre egy Kram Berev nevű producer jött rá, aki egyébként korábban tagja is volt a zenekarnak,

melyet a Csillag születikben és az X-Faktorban feltűnt harmónikás Ádám alapított. Ehhez a dalhoz azonban már nem volt köze a producernek, csak annyi, hogy ő hívta fel a figyelmet a hasonlóságra, melyről egy videót készített és közzétette Facebook-oldalán. Hamar elárasztották a kommentelők, ezért gyorsan le is került a videó, de a lavinát ezzel már nem lehet megállítani. A Comment:com sok producert megkérdezett arról, hogy plagizálás-e a két dal közti egyezőség.
Nóniusz Gábor producer-hangmérnök volt az egyetlen aki névvel vállalta véleményét a dalról.

Szerintem kaptafa-effekt van. Nem egymástól lopnak, hanem megvannak a törvényszerű slágerfordulatok,

Hírességek, akiknek 3 vagy több embertől született gyermekük: Mick Jaggertől Rod Stewartighttp://www.life.hu/sztarok/20180207-hiressegek-akiknek-3-vagy-tobb-embertol-szuletett-gyermekuk-mick-jagger-rod-stewart.htmlValamiért a legtöbb híresség kapcsolata nem állja ki az idő próbáját, a sok románc pedig kiterjedt családot eredményez. Így alakulhatott úgy, hogy Rod Stewartnak öt különböző nőtől születtek gyermekei, de Kate Winslet sem találta meg egy férfiban azt, amire vágyott: neki három pasitól született három gyermeke, és a lista nem ér velük véget. TV + Sztárok--Rékasi Károly a tárgyalása után Pikali Gerdához rohanthttp://www.life.hu/sztarok/20180207-rekasi-karoly-a-targyalasa-utan-pikali-gerdahoz-szaladt.htmlRékasi Károly motorbalesetének tárgyalása sok sebet téphetett fel a színészben, a tárgyalóterem elhagyása után ugyanis egyből szerelme karjaiba rohant. TV + SztárokOrigoSzakított Pádár Alexandra és Kelemen Lacihttp://www.life.hu/sztarok/20180208-szakitott-padar-alexandra-es-kelemen-laci.htmlMásfél év után véget ért Pádár Alexandra és Kelemen Laci kapcsolata. A két énekes 2016 nyarán jött össze, a TV2 Star Academy műsorának szereplői voltak mindketten. TV + SztárokOrigoEldeformálódott a szépségblogger, Yulia Debbagkh mellimplantátuma: szögletes lett a keblehttp://www.life.hu/sztarok/20180207-eldeformalodott-a-szepsegblogger-yulia-debbagkh-mellimplantatuma.html10 évvel ezelőtt nagyobbítatta meg kebleit Yulia Debbagkh, ám implantátumai egészen eldeformálódtak az idő előrehaladtával. A bal keble kockaformát öltött.TV + SztárokAFPÍgy ismerkedett meg egymással Janza Kata és 22 évvel fiatalabb párjahttp://www.life.hu/sztarok/20180207-igy-ismerkedett-meg-egymassal-janza-kata-es-22-evvel-fiatalabb-parja-pesak-adam.htmlKiderült, hogyan ismerte meg egymást Janza Kata és fiatal párja, Pesák Ádám. A pár most a Mokkában vallott a legelső találkozásról. TV + Sztárok--Quentin Tarantino reagált Uma Thurman vádaskodására, bánja, amit tetthttp://www.life.hu/sztarok/20180207-quentin-tarantino-reagalt-uma-thurman-vadaskodasara-banja-amit-tett.htmlHarvey Weinstein zaklatási ügyéről beszélt Quentin Tarantino, és arról is, tényleg veszélybe sodorta-e Uma Thurmant a Kill Bill forgatása alatt. TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.