Sztárok, akikről nem tudtad, hogy sátánisták: Marilyn Mansontól Jayne Mansfieldig

sátánista Sammy Davis Jr. Liberace Jayne Mansfield Marilyn Manson Marc Almond Sátáni Egyház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindenki hisz valamiben, ám vannak olyan hírességek, akik inkább az úgymond sötét oldal mellett kötelezték el magukat. Hosszabb, vagy rövidebb időre, de ezek a sztárok mind belekóstoltak a Sátán Egyházának tanaiba, ami az átlagember számára a gonoszság és a gyűlölet jelképe, de Marilyn Manson, vagy Sammy Davis Jr. nem foglalkozott mások véleményével, ők nyíltan vállalták hitüket.

Sammy Davis Jr.

Sammy Davis Jnr (1925 - 1990) Forrás: Getty Images/This content is subject to copyright./Michael Fresco

Nyílt titok volt, hogy a néhai énekes és színész közelebbi kapcsolatba került Anton LaVey-vel, aki a Sátáni Egyház alapítója volt. Később Sammy maga is tagja lett az egyháznak, és annyira megszerette, hogy még egy tévés show-t is készített Szegény ördög címmel, ám a műsor nem került a nézők elé. A zenész 1974-ben mégis lehagyta az egyházat és zsidó hitre váltott, de a tagokkal végig jó barátságot ápolt.

Marilyn Manson

Marilyn Manson Forrás: AFP/2015 Getty Images/Daniel Boczarski

Az énekest nem volt nehéz megkedvelnie a Sátáni Egyház alapítójának, bár először nem vele, hanem, egy igen magas rangú taggal találkozott Manson. Peter Gilmore-t egyből lenyűgözte Manson tudása a sátánizmusról, így később jó szívvel ajánlotta az egyház alapítójának, Anton LaVey-nek a figyelmébe. Az alapító meglátta Mansonban a lehetőséget, ám az nem világos, hogy milyen szerepet is töltött be az énekes az egyházban, az azonban biztos, hogy kapott egy kártyát, amely az egyház minisztereként jelöli meg Mansont.

Jayne Mansfield

Jayne Mansfield Forrás: Getty Images/This content is subject to copyright./Hulton Archive

A színésznő 1966-ban találkozott Anton LaVey-vel, és nagyon közel kerültek egymáshoz, valamint nagyon sok időt töltöttek együtt egészen a színésznő tragikus haláláig. Azelőtt azonban nagyon sokszor találkoztak, több közös kép is készült róluk, és nem valószínű, hogy soha nem esett szó a Sátáni Egyházról, annál is inkább, hogy LaVey egyszer kijelentette: Jayne hivatalosan is az egyház papnője lett.

Liberace

Liberace Forrás: Wikipedia/Allan Warren

A híres zongoraművész elképesztően óvta a magánéletét, de hiába, mindent nem tudott eltitkolni. A nagy igyekezet ellenére kiderült, hogy nemcsak tagja volt a Sátáni Egyháznak, de egyenesen az első tagok egyike volt ő, és személyes jó barátja Anton LaVey-nek, az egyház alapítójának.

Marc Almond

Marc Almond Forrás: Getty Images/2017 Getty Images/Jeff Spicer

Talán senki sem gondolta volna, de a Soft Cell énekese - aki a Tainted Love című számmal vált híressé – szintén izgalmasnak találta a Sátáni Egyház tanait, erről könyvében is beszámolt. Azt állította, hogy nagyon sok, eddig nem is sejtett igazságra jött rá saját magáról, de a beavatásáról is beszámolt: izgatott és ideges volt, mikor tagjai közé fogadta a Sátáni Egyház.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.