Elhunyt Hevesi István, olimpiai bajnok vízilabdázó

Forrás: MTI/Illyés Tibor -
halál vízilabdázó olimpiai bajnok Hevesi István
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Magyar Olimpiai Bizottság fájó szívvel adott hírt arról, hogy Hevesi István olimpiai bajnok vízilabdázó elhunyt. 86 éves volt.

Életének 87. évében, pénteken távozott az élők sorából Hevesi István, aki tagja volt a melbourne-i olimpián aranyérmet nyert csapatnak. Hevesi István 1931. április 2–án született Egerben. 1945-től az Egri Barátság SE, 1948-tól az Egri Szakszervezetek, majd 1952-től a Budapesti Honvéd sportolója volt. Úszásban és vízilabdázásban is versenyzett, de nemzetközi szintű eredményeket vízilabdázásban ért el.

Az 1956-os melbourne-i olimpián győztes vízilabdacsapat tagjai az Országház Vadász-termében. Balról Markovits Kálmán, Gyarmati Dezső, Hevesi István, Bolvári Antal, Kárpáti György Forrás: MTI/Illyés Tibor

1953-tól 1960-ig összesen hetvenhárom alkalommal szerepelt a magyar válogatottban. Tagja volt az 1956-os melborne-i olimpián aranyérmes, az 1960. évi római olimpián bronzérmes, illetve az 1954-ben Torinóban és 1958-ban Budapesten Európa-bajnoki címet nyert magyar csapatnak. Az aktív sportolást 1960-ban fejezte be. 1954-ben a Magyar Népköztársaság Érdemes Sportolója lett, 1996-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjével tüntették ki - írja a Magyar Olimpiai Bizottság a honlapján.

Meghalt Reg E. Cathey színészhttp://www.life.hu/news/20180210-meghalt-az-emmy-dijas-reg-e-cathey-szinesz.html59 évesen hunyt el az ismert színész-sorozatszereplő. News--Leugrott egy férfi a Szabadság hídról: azonnal meghalthttp://www.life.hu/news/20180210-leugrott-egy-ferfi-a-szabadsag-hidrol-azonnal-meghalt.htmlA Szabadság hídról ugrott a sínekre egy férfi, már nem lehetett megmenteni az életét - írja az Origó. News--20 éve tűnt el Szathmáry Niki, édesanyja még mindig nem nyugodott bele, hogy nem lett meg a tetteshttp://www.life.hu/news/20180209-20-eve-tunt-el-edesanyja-meg-mindig-nem-nyugodott-bele-hogy-nem-lett-meg-a-tettes.htmlZacskóban találták meg eltűnése után 3 évvel a 7 éves Szathmáry Nikolett csontjait 20 évvel ezelőtt. Édesanyja, Edit még mindig meg akarja találni lánya gyilkosát. News--Geréb Ágnesnek márciusban kezdi meg büntetését tragikus kimenetelű otthonszülés miatthttp://www.life.hu/news/20180209-gereb-agnesnek-marciusban-kell-megkezdeni-bunteteset-ket-vadpont-miatt.htmlKét halálos kimenetelű otthonszülés miatt emeltek vádat dr. Geréb Ágnes pszichológus szülész-nőgyógyász ellen, akinek március 6-án kell megkezdenie két éves fogházbüntetését. Emellett 10 évre eltiltották szakmája gyakorlásától, a szülésznő kegyelmi kérvényt nyújtott be. News--Több órás életmentő műtét után meghalt a 43 éves, főnökét védő férfihttp://www.life.hu/news/20180209-tobb-oras-eletmento-mutet-utan-meghalt-a-43-eves-fonoket-vedo-ferfi.htmlA Kisalföld úgy tudja, meghalt az a 43 éves férfi, aki 8 késszúrást szenvedett el 54 éves támadójától az E.ON győri telephelyén csütörtökön a reggeli órákban. NewsThinkstockA katasztrófavédelem munkatársai élve emelték ki a metró által elgázolt nőthttp://www.life.hu/news/20180209--a-katasztrofavedelem-munkatarsai-elve-mentettek-ki-metro-altal-elgazolt-not.htmlCsütörtök reggel egy középkorú nő zuhant a Széll Kálmán téren a metrószerelvény elé, a katasztrófavédelem mindent bevetett, hogy megmentsék a nőt: sikerült élve kiemelniük. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.