Komoly gomyorbetgséggel küzd és a visszavonulást tervezi Varnus Xavér - áll az interneten egy bejegyzésben. Szerencsére ez csak egy rosszindulatú híresztelés, az orgonaművész ugyanis jelenleg is dolgozik és köszöni szépen, jól van.

Mint kiderült, egy fanatikus rajongó terjeszti azt a művészről, hogy komoly gyomorbeteséggel küzd, amivel már egy magánklinikán is kezelték, valamint a visszavonulásról is hallhattunk.

Szerencsére Xavér tiszta vizet öntött a pohárba és elárulta, mi is a helyzet az egészségügyi állapotával.

Varnus XavérForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

"Olvastam az írást, de istennek hála nincsen semmilyen súlyos vagy halálos betegségem, de hát ezt az is igazolja, hogy ha húsz esztendeje élek együtt ezzel a bajjal, akkor halálos már nem is lehet. Valóban végeznek majd rajtam egy rutinműtétet, amely nem lesz komplikáltabb a sebésznek, mint nekem eljátszani a d-moll toccata és fúgát. Sok sebész barátom van, közöttük olyanok, akik szíveket és agyakat operálnak, s azokhoz a komoly drámákhoz képest az én bajom csak egy szúnyogcsípés. Jólesik a blogbejegyzésből és a kommentekből felém áradó szeretet és aggódás, de tényleg nincs nagy baj. Egy hete beszéltem a velemi otthonába hazatért Törőcsik Mariskával, aki azt mondta: „Látja, Xavér, ötven felett már gyakran berendelik majd magát is a szervizbe. Tanuljon tőlem, én már sokszor feltámadtam! Vállaljon kicsit kevesebb koncertet, mert oldtimert nem szokás a Forma–1-en indítani." - mondta el Varnusa Bors megkeresésére, majd hozzátette, hamarosan hatalmas öröm éri a családjukat.

"Nem tervezem a visszavonulást, hiszen tele van a tarsolyom ötletekkel, de hát addig nehéz lenne koncertezni, amíg a műtétet követően egy-két cső lóg majd ki belőlem. Azért is szeretném elvégeztetni most ezt a beavatkozást, mert a kisebbik fiammal kapcsolatban nemsokára hatalmas öröm éri családunkat, amelyről most még nem beszélhetek, és szeretném, ha addigra tökéletesen egészséges lennék."