Elizabeth Swaney, síakrobata nem mutatott be akrobatikus elemeket gyakorlatában

téli olimpia téli olimpia 2018 síakrobatika sport Elizabeth Swaney
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A téli olimpián magyar színekben induló, Elizabeth Swaney síakrobata nem mutatott be akrobatikus számot félcső gyakorlatában hétfőn, így utolsóként zárta a selejtezőt. Azonban ez tűnik a legkisebb bajnak, hiszen a fél világ rajta nevetett. A MOB is reagált az ügyben.

Míg mások szaltókat mutattak be, és akár két méter magasra is felrepültek a félcső két végén, addig a magyar színekben induló Elizabeth Swaney akrobatikai elemek nélkül mutatta be gyakorlatát hétfőn. Mivel a selejtezőt utolsóként zárta, így nem jutott be a keddig fináléba.

A sportoló - akinek édesanyja magyar származású - "produkciójával" számos külföldi lap figyelmét is felkeltette, nem különben az internetezőkét. Az origo.hu megkérdezte, Molnár-Bánffy Katát, a Magyar Olimpiai Bizottság kommunikációs vezetőjét, hogy egyáltalán volt-e helye a sportolónak az olimpiai csapatban.

"Eddig az volt a szabály és most is az, hogy aki a maga sportágában a nemzetközi szövetségek által meghatározott kvalifikációnak megfelelt, azt nevezte a MOB. Akinek tehát a szövetség bizalmat szavazott, annak a MOB is. Elisabeth Swaney esete azt mutatja, hogy ezt a rendszert át kell gondolni. Ezért át is fogjuk gondolni. Erre van számos nemzetközi példa, meg fogjuk ezeket vizsgálni" - válaszolta Molnár-Bánffy Kata az origo.hu kérdésére. Azt is szerették volna megtudni, hogy mennyibe került a sporoló kvalifikálása, erre azonban még nem tudott válaszolni. Amint kiszámolják, jelezni fogja a portálnak.

A Denver Post közben azt is kiderítette, hogyan juthatott el Swaney az olimpiára. Azt írják, hogy ehhez az szükséges, hogy több világkupaversenyen is a legjobb 30 közé kerülön. Ez neki sikerült is, azonban azt is le kell szögezni, hogy ezeken a versenyeken nemigen indulnak el 30-an.

Elizabeth Swaney a vegyeszónában az újságíróknak azt mondta kisebb részben elégedett mert örül, hogy ott lehetett az olimpián, nagyobb részt viszont nem, mivel tud ennél jobban is síelni. Ha nem ennyire ideges. "A célom az volt az indulással, hogy inspiráljam a jövő nemzedékét ebben a sportágban, illetve szeretném, hogy Magyarországon is népszerűbb legyen ez a sport"

Meztelen képeket kért diákjaitól egy budapesti tanárhttp://www.life.hu/news/20180219-meztelen-kepeket-kert-tanuloitol-egy-budapesti-tanar.htmlA diákok szexuális zaklatásával vádolnak egy budapesti tanárt, aki állítólag meztelen képeket kért a tanulóitól. Az egyik zaklatott fiú nyilatkozott az ügyről. NewsOrigoDráma a Fővárosi Nagycirkuszban: előadás közben halt meg a fiatal porondmesterhttp://www.life.hu/news/20180218-drama-a-fovarosi-nagycirkuszban-eloadas-kozben-halt-meg-a-fiatal-porondmester.htmlA 32 éves porondmester hirtelen rosszul lett, a mentők az életét már nem tudták megmenteni - írja a Ripost.NewsÉlve temették el a brazil nőt, 11 nap után magához tért a sírjábanhttp://www.life.hu/news/20180218-elve-temettek-el-a-brazil-not-11-nap-utan-magahoz-tert-a-sirjaban.htmlA 37 éves Rosangela Almeida dos Santos szívromahomt kapott, és a kóházban halottá nyilvánították, majd másnap eltemették. 11 nappal később meglepő dolog történt.News--Hivatalos: a KitKat lett a világ legjobb csokijahttp://www.life.hu/news/20180218-a-kitkat-lett-a-vilag-legjobb-csokija.htmlA Rankers.com kereste a választ arra a kérdésre, hogy melyik a világ kedvenc csokoládéja.News--Megfagyott egy hároméves kislány Moszkvában: az óvónő nagyot hibázotthttp://www.life.hu/news/20180218-megfagyott-egy-haromeves-kislany-moszkvaban-az-ovono-nagyot-hibazott.htmlKét órával a levegőzés után vették észre, hogy nincs meg a kislány. News--Lezuhant egy utasszállító repülőgép Iránbanhttp://www.life.hu/news/20180218-lezuhant-egy-utasszallito-repulogep-iranban-1.htmlLezuhant egy utasszállító repülőgép 66 emberrel a fedélzetén Iránban - jelentette vasárnap a Fársz iráni hírügynökség. Egy szóvivő beszámolója szerint a tragédiának nincs túlélője. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.