Úgy tűnik, nincs béke az egykori Neoton Família tagjai között, Pál Éva énekesnő most kitálalt.

Érdekes helyzet állt elő: visszatért a színpadra Pál Éva, a Neoton Família egykori énekesnője, aki azt tervezi, hogy a két korábbi taggal, a dobos Bardóczi Gyulával és ifjabb Jakab Györggyel újraalapítja a Neotont – írja a Bors. Még nem tudni, mi lesz az együttes neve, mert az énekesnő úgy érzi, Csepregi Éva és Végvári Ádám kisajátította magának a Neoton nevet.

Az ellentét akkor bontakozott ki az énekesek között, amikor a 80-as évek elején az eredeti együttest átalakították és kiszorították belőle Pál Évát és Fábián Évát. Most úgy tűnik, a mai napig nem sikerült rendezni a kapcsolatukat.

Lehet, egyszerűbb lett volna összeállni a mostani Neotonnal, de az emberek az elmúlt tíz évben mindig azt látták, hogy Csepi és Ádám van ott, holott ennél összetettebb az eredeti formáció. Nem belőlük áll az együttes. A húzószámaik nagy része abból a korszakból van, amikor az együttes a legsikeresebb volt, 1979 és 84 között. Régóta ezzel koncerteznek, de semmi gond nincs, nyilván kibővítik a saját sikereikkel is" – magyarázta a lapnak Pál Éva, aki ott volt az idei Story Gálán is.

A Story Legenda-díj az eredeti Neotonnak szólt, nem csak Ádámnak és Évának. Volt egy olyan elképzelés, hogy esetleg mind a két Neoton fellép egy eseményen, de sajnos a gálán kiderült, hogy nem jön össze. Szóba sem álltak velünk, amikor boldogan odamentem hozzájuk köszönni. Nem haragszom rájuk, ez van."

A Neoton Família a Story GálánForrás: Polyák Attila/Origo