Détár Enikő halálfélelem nemi erőszak stoppolás metoo zaklatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az 54 éves színésznőt többször zaklatták, szakmán belül és civilben is. Épphogy megmenekült a nemi erőszaktól.

Détár Enikő főiskolás korában sokat stoppolt, és egyszer egy szexuális ragadozó kocsijába ült be.

"Nemcsak a szakmán belül voltam szexuális zaklatás elszenvedője, hanem civilben is, de akkor halálfélelmem is volt. Késő este volt, és útközben elaludtam. Arra riadtam fel, hogy állunk, és ez a beteg ember meg akar erőszakolni. Ez végül nem sikerült neki, mert minden erőmet összeszedve ellenáltam, valahogy kievickéltem az autójából, de végig halálfélelmem volt, és utána is azt hittem, átmegy rajtam a kocsijával. Olyan sokkot kaptam, hogy a rendszámot, míg élek, nem felejtem el" - mesélte a Blikknek a színésznő, aki azt is elárulta, hogy akkoriban szeretett úgy öltözködni, hogy megbotránkoztassa az embereket.

Détár Enikőt kollégái is zaklatták Fotó: Polyák Attila - Origo

"Ez nem volt tudatos, bár nyilván a komplexusaimat kompenzáltam. Ez is szerepet játszhatott abban, hogy ez az aberrált szexbűnöző rögtön megállt, amikor meglátta, hogy a sötétben az út szélén stoppolok. Visszatekintve gyereklány énemre, már a személyes felelősségemet is látom, mert valóban provokatívan öltözködtem, de ez a zaklatót nem menti fel. A leckét megtanultam, és hálás vagyok, hogy a támadást túléltem, de mivel minden rosszban van valami jó, azon a borzalmas éjszakán nagy lökést kapott a magabiztosságom. Színésznőként később rövid úton leszereltem azokat a kollégákat, akik hatalmi helyzetből tettek nekem félreérthetetlen ajánlatokat" - emlékezettt Détár.

A szakmán belül, kollégái is zaklatták, és ezeket a férfiakat az sem tartotta vissza, hogy jól tudták, házas. Détár Enikő 30 évig volt Rékasi Károly felesége:
"Ha fegyvert tartanak a fejemhez, akkor sem szedik ki belőlem, hogy kik voltak ezek a kollégák, de olyan, szakmán belüli szexuális túlkapás célpontja is voltam, amelynek volt böjtje. Miután a „lehetőséget" visszautasítottam, oda többet „nem kellett" mennem dolgozni. Nemcsak fiatal színésznőként tettek nekem erkölcstelen ajánlatokat, hanem férjezett anyuka koromban is, amin most is csodálkozom. Az viszont sajátos elégedettséggel tölt el, hogy megtapasztalhattam azon kollégák respektjét, akiknek a szexuális ajánlatát elutasítottam."

Támadják A Dal győztesét, az AWS metálegyüttesthttp://www.life.hu/sztarok/20180225-tamadjak-a-dal-gyozteset-az-aws-metalegyuttest.htmlMinden eddiginél jobban megosztja az internezetőket az AWS metálegyüttes és a produkció, amivel megnyerték A Dalt.TV + Sztárok--Hosszú idő után először posztolt a közösségi oldalra Justin Therouxhttp://www.life.hu/sztarok/20180226-hosszu-ido-utan-eloszor-posztolt-a-kozossegi-oldalra-justin-theroux-jennifer-aniston-ferje.htmlA válásuk hírének kirobbanása óta először posztolt a közösségi oldalra Jennifer Aniston férje, Justin Theroux. TV + Sztárok--Harry herceg exei: Chelsy Davy és Cressida Bonas is kapnak meghívót az esküvőrehttp://www.life.hu/sztarok/20180226-harry-herceg-exei-chelsy-davy-es-cressida-bonas-is-kapnak-meghivot-az-eskuvore.htmlChelsy Davy és Cressida Bonas is meghívást kaptak a májusi királyi esküvőre, közös bennük, hogy mindketten Harry herceg volt barátnői. Úgy tűnik, Meghan Markle-t egyáltalán nem zavarja a vetélytársak közelsége. TV + Sztárok--Harvey Weinsteint az utóbbi időben vádolták meg szexuális zaklatással, most cége is becsődölthttp://www.life.hu/sztarok/20180226-harvey-weinsteint-az-utobbi-idoben-vadoltak-meg-szexualis-zaklatassal-most-cege-is-becsodolt.htmlHarvey Weinsteinnek nemcsak a jó híre ment tönkre, amikor többen is szexuális zaklatással vádolták, hanem most anyagilag is az ellehetetlenedés szélén áll. Cége, a The Weinstein Co. csődöt jelentett. TV + SztárokTolvai Reni amerikai turnéra készül, 3 hetet tölt a tengeren túlonhttp://www.life.hu/sztarok/20180226-tolvai-reni-amerikai-turnera-keszul-3-hetet-tolt-a-tengeren-tulon.htmlMár azt is tudja, milyen ruhákat vizs magával Tolvai Reni, hiszen hamarosan turnéra indul az Amerikai Egyesül Államokba. Arról nem szól a fáma, hogy vajon meglátogatja-e Kállay-Saunders Andrást. TV + SztárokOrigoA rendőrök kihallgatták VV Fanni barátnőjét, Erikát, éjszakára is bent tartottákhttp://www.life.hu/sztarok/20180226-a-rendorok-kihallgattak-vv-fanni-baratnojet-erikat-tippeket-adhatott-a-gyilkosnak.htmlNovozánszki Fanni, aki a médiában VV Fanni néven híresült el 2017. november 20-án tűnt el, holttestét a mai napig nem találják. Most barátnőjét, Erikát hallgatta ki a rendőrség. A nőt éjszakára is bent tartották a rendőrségen. TV + SztárokOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.