Marton László zaklatási ügyének kirobbanása után lemondott a Vígszínházban betöltött főrendezői posztjáról, ahogy a Színház és –Filmművészeti Egyetemről is eljött. Négy hónap telt el száműzetése óta, de most visszatérhet a színázi világba.

Marton László zaklatási botrányát Sárosdi Lilla robbantotta ki, ő vállalta először a történetét, utána pedig több nő is vádolta a főrendezőt névtelenül. Minden négy hónappal ezelőtt kezdődött, akkor a rendező lemondott posztjáról a színházban és az egyetemen is.

Marton László visszatérhetForrás: MTI/Czimbal Gyula

Azóta kerüli a nyilvánosságot és a színházakat is, de a Független Hírügynökség információi szerint visszatérhet, ugyanis több helyre is hívták rendezni: Veszprémbe, ahol az egykori Marton-tanítvány, Oberfrank Pál az igazgató, valamint a Rózsavölgyi Színpadra, ahol Zimányi Zsófia irányítása mellett mutatnak be sikerrel darabokat. A lap megkereste a színházi szakma néhány képviselőjét, és arról érdeklődtek, hogyan vélekednek Marton László visszatéréséről, a legtöbben megengedőek és egyetértőek voltak.