Marton László visszatérhet a színházi világba: több helyre is hívták rendezni

Forrás: MTI/Czimbal Gyula -
Marton László színház metoo rendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Marton László zaklatási ügyének kirobbanása után lemondott a Vígszínházban betöltött főrendezői posztjáról, ahogy a Színház és –Filmművészeti Egyetemről is eljött. Négy hónap telt el száműzetése óta, de most visszatérhet a színázi világba.

Marton László zaklatási botrányát Sárosdi Lilla robbantotta ki, ő vállalta először a történetét, utána pedig több nő is vádolta a főrendezőt névtelenül. Minden négy hónappal ezelőtt kezdődött, akkor a rendező lemondott posztjáról a színházban és az egyetemen is.

Marton László visszatérhet Forrás: MTI/Czimbal Gyula

Azóta kerüli a nyilvánosságot és a színházakat is, de a Független Hírügynökség információi szerint visszatérhet, ugyanis több helyre is hívták rendezni: Veszprémbe, ahol az egykori Marton-tanítvány, Oberfrank Pál az igazgató, valamint a Rózsavölgyi Színpadra, ahol Zimányi Zsófia irányítása mellett mutatnak be sikerrel darabokat. A lap megkereste a színházi szakma néhány képviselőjét, és arról érdeklődtek, hogyan vélekednek Marton László visszatéréséről, a legtöbben megengedőek és egyetértőek voltak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.