Az elmúlt évek legnagyobb botrányai az Oscar-gálákról: Angelina Jolie bátyjának vallott szerelmet

Forrás: Youtube/Oscars -
Oscar-gála Dudley Nichols Marlon Brando Angelina Jolie botrány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az idei lesz a 90. Oscar-gála, emlékezzünk meg úgy erről a kerek évfordulóról, hogy felelevenítünk néhányat az elmúlt évek díjátadóinak legnagyobb botrányaiból: nagyon sok olyan esemény volt, amely visszhangot keltett, Marlon Brando távolmaradása, de Angelina Jolie vallomása se volt semmi!

1936: Dudley Nichols volt az első, aki visszautasította a díját

A besúgó című film forgatókönyvéért kapott volna díjat Dudley Nichols, de nem ment el a gálára. Méghozzá azért, mert akkor szerveződött a színészek és forgatókönyvírók céhe, amit a stúdiók megpróbáltak megakadályozni. Ezért egyeztek meg a tagok abban, hogy kihagyják a gálát, de végül csak Dudley Nichols volt az, aki tartotta magát a megállapodáshoz.

Dudley Nichols volt az első, aki visszautasította az arany szobrocskát Forrás: AFP

1973: Marlon Brando helyett Sacheen Littlefeather jelent meg a gálán

Az egyik legnagyobb felháborodást Marlon Brando okozta eddig az Oscar-gálák történetében: nem jelent meg a díjátadón, maga helyett egy indián aktivista nőt küldött. A Keresztapáért kapott volna elismerést a színész, amit helyette Sacheen Littlefeather utasított vissza, közben felhívta a figyelmet arra, hogy a filmipar milyen csúnyán bánik az indiánokkal.

1973-ban Marlon Brando helyett Sacheen Littlefeather jelent meg a gálán Forrás: AFP

1974: Meztelen férfi szaladt a színpadra

Éppen Elizabeth Taylornak készült David Niven átadni a legjobb színésznőnek járó díjat, amikor egy meztelen férfi futott át a színpadon békejelet mutatva. Niven lefagyott egy pillanatra, de végül gyorsan kivágta magát a dologból. „Nem elbűvölő arra gondolni, hogy az egyetlen dolog, amivel ez a férfi mosolyt csal az arcokra az az, hogy levetkőzik és megmutatja a hiányosságait?" – mondta a színész.

1974-ben meztelen férfi szaladt a színpadra Forrás: Youtube/Oscars

2000: Angelina Jolie szerelmet vallott testvérének

A színésznő mindenkit sokkolt, amikor a díjhoz tartozó beszédét egy szerelmes vallomással kezdte. Bevallotta, hogy bele van esve a bátyjába, ezzel pedig elég sokakat sikerült teljesen összezavarnia. „Annyira szerelmes vagyok a bátyámba most..." – kezdte Angelina Jolie, majd azzal folytatta, tudja, hogy mennyire örül most testvére a sikerének.

„Annyira szerelmes vagyok a bátyámba most..." Forrás: Getty Images

2003: Adrien Brody örömében megcsókolta a színpadon Halle Berryt

A zongoristáért vehetett át díjat Adrien Brody, aki örömét meglehetősen érdekes módon fejezte ki. Halle Berry volt az a szerencsés, aki átadhatta neki az elismerést, és ő próbálta is elvégezni a munkáját, de Adriennek más tervei voltak: fogta magát és megcsókolta Berryt a színpadon, aki profi módon reagált, de Brody viselekedése ettől függetlenül sokaknál kiverte a biztosítékot.

Adrien Brody örömében megcsókolta a színpadon Halle Berryt Forrás: AFP

2017: a botrány, amit sosem felejtünk el

Általában a meghívott vendégek, esetleg teljesen idegenek okoznnak felfordulást a gálákon, de tavaly sajnos a szervezés hibája miatt a díjátadók kerültek kellemetlen helyzetbe. Faye Dunaway és Warren Beatty adták át a legjobb filmnek járó díjat, de rossz borítékot kaptak, így a Kaliforniai álmot hírdették ki győztesként a Holdfény helyett. Nézd meg a kínos pillanatot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.