Tovább bonyolódik a Neoton Família ügye: az egykori tag, Pál Éva most Neo-Neoton néven új együttest alapítana, ám nem örül ennek a Neoton Família Sztárjai nevet használó Csepregi Éva és Végvári Ádám.

A Story Gálán robbant ki a botrány, miszerint nincsenek jóban egymással az egykori Neoton Família tagjai. Mint ismeretes, az ellentét még a 80-as években bontakozott ki, miután Fábián Éva és Pál Éva elhagyta az együttest. Utóbbi most szeretne visszatérni, aminek nem mindenki örül.

A bírói ítéletben az van, hogy bárki használhatja az eredeti tagok közül a Neoton nevet." – nyilatkozta Pál Éva a Fókusznak. Az énekesnő az együttesnek akkor volt tagja, amikor az épp az aranykorát élte. 10 évig volt vokalista, ez idő alatt 18 országban koncerteztek. Mint mondja, nem önmagától lépett ki, lelkileg nem bírta a terhelést.

A Story Gálán a régi tagok újra találkoztak egymással és Pál Éva abban bízott, végre tudnak nyugodtan beszélgetni egymással. Nem így történt.

Én ezt nagyon vártam, hogy majd milyen jó lesz, beszélgetünk, találkozunk, felelevenítjük a régi dolgot. Na, ebből nem lett semmi... Úgy kezdődött, hogy amikor oda akartam menni, csak úgy éppen odaköszönt Csepi, de Ádám és Öcsi nem is reagált semmit."

Pál Éva most újra képzi a hangját és úgy tervezi, hogy újrahangszerelik a régi dalokat és visszatér két korábbi taggal együtt. Már csak az a kérdés, mi lesz az új együttes neve...

Azt gondolom, ha ők Neoton Família sztárjai névvel lépnek fel, akkor mivel áthangszereljük a dalokat, hogy a modernebb hangzásban is megfeleljen, legyen Neo-Neoton." – mesélte Pál Éva.

Természetesen nem lelkesednek ezért az ötletért Csepregi Éváék, akik etikátlannak tartják a névválasztást.