Németh Lajos elárulta, enyhülés kezdődik az időjárásban és lassan, de biztosan közeleg a tavasz.

Németh Lajos a Velencei-tó jegéről jelentkezett be a TV2 műsorában. Léket vágott és megmérte, összesen 7 centi vastag a jégréteg. Soknak tűnhet, de elárulta, hogy 15 centi alatt életveszélyes, így tilos rámenni. Hiába reménykednek a korcsolyázni vágyók, ennél tovább már nem fog vastagodni a jég, ugyanis a következő napoktól lassú enyhülés válható.

Az ország középső, nyugati és déli vidékein mínusz 18-23 fok között volt a legalacsonyabb hőmérséklet, itt a Velencei-tónál is mínusz 18 volt, amikor ideérkeztünk. Ez volt a tél leghidegebb éjszakája." – kezdte Németh Lajos, majd jobb hírekkel szolgált, elárulta, innentől kezdve lassan melegszik majd a levegő. „Vége a szibériai hideg utánpótlásának, ez mára virradóra nyugalomba került és dél-délnyugat felől a következő napokban fokozatosan előbb magasban, aztán a talaj közelében is érezhető lesz az enyhébb levegő. Ma délután, este újra jön a hó, az utolsókat rúgja a tél, és ez a csapadékba hajló időjárás a hétvégén is jellemző lesz és sajnos a havazás helyeként átmehet ónos esőbe is. Ez az ára annak, hogy jövő héten egyre inkább pozitív tartományba kerül a hőmérséklet. Egy hét múlva már olyan plusz 6-10 fok is lehet a nappali órákban és az éjszaka is az ország nagy részén fagymentes lesz."

A meteorológus végül elárulta, már tényleg nem kell sokáig várni az igazi tavaszra.

A hosszabbtávú előrejelzések azt adják, hogy a tavasz lassan tyúklépésben közeledik. Rendkívüli meleg, 15 fok fölötti hőmérséklet nem vérható. 8-13 fok lesz jellemzően, ami pontosan megfelel annak, ami március közepén elvárható."