Tizedik születésnapját ünnepelte a GLAMOUR magazin neves díjátadója, a Women of the Year. A Várkert Bazárban megrendezett eseményen idén is hét kategóriában hirdettek győztest. Az év énekesnőjét, Az év színésznőjét, Az év vállalkozóját, Az év lakberendezőjét, Az év divattervezőjét és Az év közösségi média sztárját az olvasók szavazhatták meg, míg Az év hősnőjét a szerkesztőség választotta meg.

Több mint 65 ezer szavazatot adtak le az olvasók kedvenc jelöltjeikre, több kategóriában nagyon szoros verseny alakult ki, alig néhány száz, volt ahol csak ötven vokson múlt a végeredmény. A március 1-jén megrendezett gálán ünnepélyes keretek között vehették át a megtisztelő elismeréseket a nyertesek. Az év énekesnője Kollányi Zsuzsi lett, akinek a Swiss Laboratory képviseletében Schmidt Krisztián és Ruskó Zoltán adta át a díjat. Az idén debütáló Az év vállalkozója címet Burján Szafi nyerte, aki Király Viktortól vehette át az elismerést, emellett a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének különdíját is megkapta.

A kategóriában még egy különdíjat kiosztottak, amit a Noizz.hu-tól Dukai Regina vehetett át. Tomcsányi Dóri Leonardo DiCapriohoz hasonlította magát, amikor Blaskó Nikolett, az ACG Reklámügynökség tulajdonosa átadta neki Az év divattervezőjének járó szobrocskát, hiszen eddig háromszor volt jelölt, de most nyert először. Hasonlóan fogalmazott Nikoletti Petra is, aki szintén nem először kapott jelölést Az év lakberendezője kategóriában, de azt most válthatta először díjra. Az elismerést Szabó Antal, a Poli-Farbe ügyvezetője adta át.

Borbély Alexandra lett Az év színésznőjeForrás: Red Lemon Media

Talán a legnagyobb izgalommal várt kategória Az év színésznője volt. Végül Borbély Alexandra vehette át a díjat, aki meghatódva mondta el köszönőbeszédében, hogy megtalálta azt a helyet, ahol van önbizalma: ezt jelenti neki a színészi pálya. Hihetetlen számára, hogy most magazinokban és címlapokon szerepelhet: „Én tényleg csúnya lánynak láttam magam, nagyon sokat jelent ez a nőiességemnek." Csobot Adél is színpadra állhatott, aki 2016-os, Az év énekesnőjének járó díja után most Az év közösségi média sztárja lett. Az év színésznőjének járó díjat a C&A képviseletében Mihalik Andrea, míg Az év közösségi média sztárjának járó elismerést Forgács Mariann, a Be Social alapítója nyújtotta át.

Csobot Adél lett Az év közösségi média sztárjaForrás: Red Lemon Media

A GLAMOUR minden évben átadja Az év hősnője díjat is, ezt idén a Nők A Nőkért Együtt Az Erőszak Ellen Egyesület vehette át Maróy Krisztinától. A főszerkesztő beszédében is kitért arra, mennyire fontos, hogy téma legyen a nők és férfiak közötti esélyegyenlőség, és hogy a nők kiálljanak egymásért.

A díjátadón a jelöltek és kísérőik mellett az elmúlt tíz éve díjazottjai, valamint számos hazai híresség is együtt ünnepelt. Többek között Lilu, aki az est műsorvezetője is volt, valamint Osvárt Andrea, Marton Adrienn és Edvin Marton, Epres Panni, Trokán Nóra, Nyári Dia, Nagy Alexa, Nagy Adri, Lipcsei Betta, Szabó Dóra, Sarka Kata, Weisz Fanni.