A rajongók reménykednek: Hosszú Katinka és edző férje, Shane Tusup képviselőiken keresztül kérvényezték a válás szüneteltetését.

Az is lehet, hogy az Iron Lady és férje meggondolták magukat és rendbe akarják hozni házasságukat, ám az ügyvéd szerint nem ez a jellemző, sokkal inkább peren kívüli vagyonelosztásról lehet szó.

Shane Tusp és Hosszú Katinka azért kérhették a válóper szüneteltetését, hogy az elkövetkező fél évben közel egy milliárd forintos közös vagyonukról peren kívül tudjanak megegyezni.

Hosszú Katinka és Shane Tusup szüneteltetik a válástForrás: Facebook/Hosszú Katinka

"Ha egy válóperben a felek közös kérelmet nyújtanak be az ügy szüneteltetésére, az azt jelenti, hogy hat hónap haladékot kérnek a bíróságtól. Ezalatt megpróbálhatnak egyezségre jutni, vélhetően vagyonjogi kérdésekben. Amennyiben fél év alatt sikerül megegyezni, vagy ha nem jutnak dűlőre, akkor is lehet kérni a per folytatását. Ha viszont ezt egyik fél sem teszi meg, akkor a hat hónap leteltével a per megszűnik. Persze az érzelmi okok sincsenek kizárva, gyakorlatban előfordult már, hogy a szüneteltetés alatt a felperes és az alperes kibékült, de nem ez a jellemző. Hiszen ha valaki meggondolja magát és mégsem akar válni, akkor az eljárás az, hogy eláll a pertől, nem annak szüneteltetését kéri" - mondta el a Blikknek dr. Kamarás Péter jogi szakértő.