örökbefogadás kutya Csivava Fajtamentő Egyesület Zimány Linda állattartás kutyatartás csivava
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A felelős állattartásra szeretné felhívni a figyelmet Zimány Linda, aki a Csivava Fajtamentő Egyesület arca lett. Beszélt arról, miért különösen veszélyeztett ez a fajta kistestű kutya és arról is, hogy talán csak gyermekvállalás után indulna újra fitness versenyen.

"Én is nézem otthon a kiskutyámat, hogy milyen szinten rám van utalva, mennyire én vagyok az ő kis világa" - mesélte Zimány Linda a Fem3Café műsorában. Elfogadhatatlannak tartja, hogy valaki eldobjon egy állatot, nemrégiben a Csivava Fajtamentő Egyesület arca lett, így szeretné felhívni a figyelmet a felelős állat- és kutyatartásra.

Elmondta, hogy egy ilyen kistestű kutya nem sokáig marad életben a kinti körülmények között, főleg télen. Ennél a fajtamentő egyesületnél kifejezetten csivaváknak keresnek örökbefogadó szülőket, Linda is találkozott olyan kutyákkal, akiket a hidegben, egy zsákban találtak meg. Miután az egyesülethez kerülnek, megkapják a megfelelő állatorvosi kezeléseket, majd várják a szerető gazdákat.

Lindát arról is kérdezték, mikor indul újra fitness versenyen. Egyelőre jegeli a dolgot, - mint mondta - télen kissé elengedte magát, nála most indul újra a diéta és a kemény edzés. Valószínűleg tartja, hogy legközelebb akkor indul ilyen megmérettetésen, ha indul egyáltalán, amikor már anya lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.