katasztrófavédelem időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A katonák segítségére is számíthatnak a szélsőséges időjárásban az emberek - közölte a Honvédelmi Minisztérium vasárnap reggel az MTI-vel. Eddigi tevékenységük során - szombat éjszaka és vasárnap reggel - több, árokba csúszott jármű mentésében nyújtottak segítséget az M3-as autópályán és a 4-es számú főúton.

A Magyar Honvédség - az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság segítésére - készenlétbe helyezte azokat a munkacsoportokat és haditechnikai eszközöket, amelyekkel szükség esetén segíteni tudnak a bajba jutott állampolgároknak, valamint hatékonyan részt vehetnek a katasztrófavédelmi szakemberek munkájában is - írták.

Forrás: Időkép

A Magyar Honvédség szombat délután óta hét helyszínen lát el folyamatos készenlétet különböző nagy teljesítményű eszközökkel, teherautókkal, lánctalpas eszközökkel, terepjárókkal és helikopterekkel, a személy- és vagyonmentés érdekében az autópályák és főbb közlekedési útvonalak közelében, biztosítva ezzel az utak folyamatos járhatóságát. A szentesi, a szolnoki és a debreceni katonák nagy erőkkel állnak készen arra az esetre, ha segíteniük kell a bajba jutott embereken. A Magyar Honvédség (MH) arra is felkészült, hogy szükség esetén az eddig nem érintett nyugat-magyarországi területekre a kellő erőket átcsoportosítsa. Az MH Egészségügyi Központ (budapesti Honvédkórház) is készen áll arra, hogy nemcsak a honvédség állománya, de sérült állampolgárok ellátásának irányítását is végezze. A társszervekkel az együttműködés és az összeköttetés folyamatos - olvasható a HM közleményében.

Először találkozik a lánya megölésével vádolt K. Bálinttal M. Vivien édesanyjahttp://www.life.hu/news/20180318-eloszor-talalkozik-a-lanya-megolesevel-vadolt-k-balinttal-m-vivien-edesanyja-a-brosagon.htmlHétfőn bíróság elé áll a halálra szúrt kakucsi lány, M. Vivien édesanyja, hogy tanúként hallgassák meg a gyilkosság ügyében, és egyben ez lehet az első alkalom a tragédia óta, hogy találkozik a vádlott K. Bálinttal. NewsOrigoPiros riasztást adott ki az OMSZ: aki teheti, ne üljön autóbahttp://www.life.hu/news/20180318-piros-riasztast-adott-ki-az-omsz-aki-teheti-ne-uljon-autoba-a-hovihar-miatt.htmlErős hófúvás lehet, de több megyében ónos esőre is készülni kell, mindez a közlekedésre is kihatással lesz - riaszt a Katasztrófavédelem. NewsOrigoLehűl a levegő: felhős idő várhatóhttp://www.life.hu/news/20180314-lehul-a-levego-felhos-ido-varhato-idojaras.htmlBár néhány napig felhőtlenül örülhettünk a tavasznak, most újra egy pulóverrel többet kell majd felvennünk, és a téli kabát is előkerülhet még. News--Hóvihar: 6000 háztartásban szünetelt az áramszolgáltatás Hajdú-Biharbanhttp://www.life.hu/news/20180318-hovihar-6000-haztartasban-szunetelt-az-aramszolgaltatas-hajdu-biharban-helyreallitottak.htmlA rossz időjárás miatt több mint hatezer háztartásban szünetel az áramszolgáltatás Hajdú-Bihar megyében - közölte az MTI-vel az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vasárnapra virradóra. A problémát reggelre elhárították. NewsOrigoItt a rossz idő: vasárnap már fagyhat, hétfőn havazhat ishttp://www.life.hu/news/20180314-itt-a-rossz-ido-vasarnap-mar-fagyhat-es-havazhat-is-idojaras.htmlMárcius 15-e után, hétvégén - a jelenlegi előrejelzések szerint - folyamatosan hűlni fog a levegő és vasárnapra visszatér a tél. News--Újabb figyelmeztetést adott ki hóesés miatt az OMSZhttp://www.life.hu/news/20180302-ujabb-figyelmeztetest-adott-ki-hoeses-miatt-az-omsz-idojaras.htmlA havazás miatt csaknem az egész országra figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat péntekre. Több déli megyében az ónos eső miatt is figyelmeztetések, riasztások vannak érvényben.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.