Nem enyhül a katasztrófahelyzet az utakon: nem tanácsos autóba ülni

Forrás: MTI/Vajda János -
időjárás hófúvás közlekedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az északkeleti országrészben, főleg Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Heves megyében jelenleg is változó intenzitással havazik, több térségben, illetve az M3-as autópálya egyes szakaszain is hófúvások nehezítik a közlekedést, ezért a Magyar Közút Nonprofit Zrt. továbbra is arra kéri az autósokat, hogy ezeken a területeken ne induljanak útnak.

A közútkezelő vasárnapi közleménye szerint Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Heves és Hajdú-Bihar megyében a legmagasabb készültségi fokozatban dolgoznak, az összes bevethető munkagépet és szakembert az utakra vezényelték. Ezekbe a megyékbe országos átcsoportosításokat is végrehajtottak, így például Komárom-Esztergom és Békés megyéből is munkagépeket vezényeltek át a rendkívüli időjárásban érintett területekre.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Miskolctól keletre több mellékúton, illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a 38-as főút egy szakaszán is érvényben van jelenleg korlátozás a hófúvások miatt, illetve több mellékút is csak nehezen járható ezekben a térségekben.

Forrás: MTI/Vajda János

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján vasárnap elsősorban Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Heves megyében várható még jelentősebb mennyiségű friss hó, illetve a szél is viharos marad, így több térségben is hófúvásos szakaszok alakulhatnak ki. A munkagépek által a burkolatról letakarított havat a 60-70 kilométer/órás széllökések percek alatt visszahordhatják az úttestre - hívta fel a figyelmet a Magyar Közút.

Továbbra is arra kérik az autósokat, hogy a felsorolt térségekben a viharos szél elálltáig ne induljanak útnak.A tájékoztatásban figyelmeztetnek arra, hogy ezt követően is fokozott óvatossággal, az út- és látási viszonyoknak megfelelően, a téli közlekedésre megfelelően felkészített járművekkel közlekedjenek, és utazás előtt mindenképpen tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről.

Meztelenül mászott fel egy nő a villanypóznára: halálra rázta (18+)http://www.life.hu/news/20180318-meztelenul-maszott-fel-egy-no-a-villanypoznara-halalra-razta.htmlFeltétezhetően valamilyen drog hatása alatt állhatott. NewsOrigoIdőjárás-előrejelzés március második felérehttp://www.life.hu/news/20180318-idojaras-elorejelzes-marcius-masodik-felere.htmlKedden és szerdán még előfordulhat havazás, de a hét vége felé lassú felmelegedés várható.News--A katonák továbbra is készenlétben állnak az időjárás miatthttp://www.life.hu/news/20180318-a-katonak-tovabbra-is-keszenletben-allnak-az-idojaras-miat.htmlA katonák segítségére is számíthatnak a szélsőséges időjárásban az emberek - közölte a Honvédelmi Minisztérium vasárnap reggel az MTI-vel. Eddigi tevékenységük során - szombat éjszaka és vasárnap reggel - több, árokba csúszott jármű mentésében nyújtottak segítséget az M3-as autópályán és a 4-es számú főúton. NewsOrigo30-90 percet is késnek a vonatok Kelet-Magyarországonhttp://www.life.hu/news/20180318-30-90-percet-is-kesnek-a-vonatok-kelet-magyarorszagon-felsovezeteki-illetve-valtomukodesi-hibak.html--Ennyivel drágulhat a tojás húsvétrahttp://www.life.hu/news/20180318-ennyivel-dragulhat-a-tojas-ara-husvetra-tavaly-60-forint-volt-egy-darab.htmlA most 51-53 forintba kerülő tojások drágulhatnak az ünnepekre - számolt be a Tények.NewsOrigoHóvihar: 6000 háztartásban szünetelt az áramszolgáltatás Hajdú-Biharbanhttp://www.life.hu/news/20180318-hovihar-6000-haztartasban-szunetelt-az-aramszolgaltatas-hajdu-biharban-helyreallitottak.htmlA rossz időjárás miatt több mint hatezer háztartásban szünetel az áramszolgáltatás Hajdú-Bihar megyében - közölte az MTI-vel az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vasárnapra virradóra. A problémát reggelre elhárították. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.