nyári időszámítás óraátállítás idő egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem szabad elfelejtenünk, hogy vasárnap át kell állítanunk az órákat. Hajnali 2 órakor 3 órára kell előreállítani az órát, de nem tudni, meddig lesz erre szükség. A tárgyalások még mindig nem zárultak le az óraátállítás szükségességének témájában.

Kivel ne fordult volna elő iskolás korában, hogy elaludt, mert elfelejtette átállítani az ébresztőórát? Az okostelefonok korában azonban ezt már nehéz megtenni.

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapjától október utolsó vasárnapjáig tart. Így most március 25-én kell hajnali 2 óráról 3-ra átállítanunk az órákat. Arról már mi is cikkeztünk korábban, hogy vajon mennyire viseli meg szervezetünket az óraátállítás. Nemcsak fáradékonysággal jár ugyanis, hanem egészségügyi kockázatai is lehetnek, hatással van ugyanis a szívre és az érrendszerre.

Vasárnaptól egy órával kevesebbet alszunk Forrás: Origo

Az Európai Parlament a tiltakozások hatására nemrégiben elrendelte, hogy vizsgálják felül az óraátállítást, azaz a nyári és téli időszámítás szükségességét. Nem tudni, hogy mikorra várható döntés az ügyben, így az sem, hogy meddig kell órát állítani márciusban és októberben.

Csattanó maszlaggal szennyezett fűszerkömény került forgalombahttp://www.life.hu/news/20180323-csattano-maszlaggal-szennyezett-fuszerkomeny-kerult-forgalomba.htmlVeszélyes fűszer került forgalomba: egyes fűszerkömények közé csattanó maszlag keveredett, ami erősen mérgező gyomnövény és azonnal jelentkező rosszullétet okoz. NewsThinkstockNégy fiatalkorú fiú vádol szexuális zaklatással a fociakadémiaegy tanáráthttp://www.life.hu/news/20180323-negy-fiatalkoru-fiu-vadol-szexualis-zaklatassal-a-fociakademia-tanarat.htmlNégy gyermek vádolta meg egy fociakadémai tanárát szexuális zaklatással, az ügy második tárgyalását a napokban tartották volna, de elmaradt. News--Tiszaszirmán holtan találtak egy kétéves kisgyerekethttp://www.life.hu/news/20180322-tiszaszirman-holtan-talaltak-egy-keteves-kisgyereket.htmlHoltan találtak egy kétéves kisgyereket az ukrajnai Tiszaszirmán. Édesapja talált rá, a halál oka valószínűleg kihűlés volt. News--A nő volt a hibás, akit az önvezető Uber gázolt halálra: videóhttp://www.life.hu/news/20180322-a-no-lepett-az-auto-eleg-akit-az-onvezeto-uber-gazolt-halalra-video.htmlVideófelvétel is készült arról a balesetről, ahol egy önvezető Uber gázolt halálra egy nőt. A felvételből azt állapították meg, hogy a vezető nem hibázott, a nő lépett az autó elé. NewsOrigoMikelle Biggs-t 19 éve rabolták el, most egy bankjegyen az ő üzenetét találtákhttp://www.life.hu/news/20180322-mikelle-biggs-t-19-eve-raboltak-el-most-egy-bankjegyen-az-o-uzenetet-talaltak.htmlMikelle Biggs-t 1999-ben rabolták el, amikor jégkrémet akart vásárolni. Ekkor 11 éves volt, ma 30 lenne. Egy bankjegyen talán most az ő üzenetét találták meg, de a nyomozók számolnak azzal a lehetőséggel is, hogy mindössze egy rossz viccről van szó. NewsOrigoDöntöttek: Klapka György gyerekei eladják a zálogházathttp://www.life.hu/news/20180322-dontottek-klapka-gyorgy-gyerekei-eladjak-a-zaloghazat.htmlMegszületett a döntés: Klapka György gyerekei eladják apjuk legendássá vált zálogházát. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.