139 millió forintot kellene visszafizetnie Kozsónak ahhoz, hogy megtarthassa otthonát. Amennyiben ezt március 27-ig nem teszi meg, az egyetlen nevén lévő ingatlant is elárverezik a piaci ár töredékéért.

Nagy bajban van Kozso, aki elképesztő összegekkel tartozik: az Argenta Lízing Zrt. 30 millió forintot, a NAV 56,5 millió forintot követel az énekestől, valamint 43 millió forint jelzálogot is fizetnie kell, ezek mellett pedig 5 milliós közös költség hátraléka van, valamint a terézvárosi önkormányzat felé is tartozik 3 millió forinttal.

Ha március 27-ig nem fizeti vissza ezeket az összegeket, úgy az egyetlen nevén lévő tulajdont, a 284 nm-es lakását is elveszik tőle: elárverezik a piaci ár töredékéért.

KozsoForrás: Facebook/Ámokfutók (hivatalos oldal)

"Erre a drasztikus lépésre akkor kerül sor, ha a végrehajtási bíró már minden lehetőséget kihasznált, zárolta az adós bankszámláját, és ingóságait is „dobra verte", de nem tudott a követeléseknek érvényt szerezni. Innen már nincs visszaút, az adós már csak akkor állíthatja le az árverést, ha összes adósságát visszafizette" - nyilatkozta a Blikknek egy szakértő.

A hatalmas, belvárosi ingatlan 69 millió forintért kerül licitre, ám az ingatlan ennek az árnak a feléért is elvihető lesz. A majd' 300 nm-es, többszobás ingatlan azonban, ha normál eladásra szánnák, megérne 140 millió forintot is. Hiába a lakáseladás, a kapot össze csak a tartozások töredékét tudja majd fedezni.

"Ha az ingatlanra valaki végrehajtást kér, az adós mindenképp rosszul jár. Ráadásul ez a lakás a meghirdetett ár többszörösét éri, négyzetméterenként legalább 450-500 ezer forintot, összességében 140-150 milliót is elkérhetne érte az eladó" - mondta egy ingatlanszakértő.