Erzsébet királynő dicsérte Katalint, míg Meghan Markle-nek csak a nevét említette

Forrás: Getty Images/2018 Getty Images/Chris Jackson -
áldás esküvő Erzsébet királynő II. Erzsébet brit királynő Kate Middleton Meghan Markle Katalin hercegné Vilmos herceg Harry herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fontos eseménynek számít, amikor a királynő áldását adja a királyi családban köttetendő házasságokra, így tett Vilmos és Katalin, valamint Harry és Meghan Markle esetében is. A szemfüles internetezők azonban kiszúrtak egy fontos különbséget a közlemények szövegében: fény derült arra, hogy II. Erzsébet jobban szeretni Katalin hercegnét, mint Harry menyasszonyát.

II. Erzsébet királynő Harry herceg és Meghan Markle frigyére is áldását adta, de többekben felvetődött a kérdés, hogy vajon a királynő tesz-e különbséget a két hercegi választott között.

Úgy tűnik, hogy igen. A mindig résen lévő internetezők, akik nyomon követik a család életét figyelmesek lettek egy lényeges különbségre. A királynő mindig írásba adja az áldását, így össze lehet hasonlítani, mit írt és mondott a 7 évvel ezelőtt királyi esküvő idején, és mit Harry-ék esetében.

A Velvet cikke szerint mindkét herceget "legkedveltebb, szeretett unokának" nevezi, így köztük nem tett különbséget. A menyasszonyok esetében azonban igen. Katalin hercegnéről az esküvő előtt így nyilatkozott: "hozzájárulásomat adom legkedveltebb, szeretett unokánk, Vilmos Artúr Fülöp Lajos brit királyi herceg és a mi megbízható, hőn szeretett Catherine Elizabeth Middletonunk házasságához".

Meghan Markle estében azonban semmilyen jelzőt nem használt a királynő. Ennek természetesen számos oka lehet, hiszen akár az is lehetséges, hogy nem volt előtte a 7 évvel ezelőtti nyilatkozat, ugyanakkor szándékosság is bujkálhat a sorok között.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.