Több olyan hír is megjelent mostanában, amely szerint egyes betegeket nem láttak el a Honvédkórház sürgősségi osztályán. Egy újabb halálesettel végződött ügy nyilvánosságra kerülése után felajánlották Zacher Gábornak a lemondást, ő pedig elfogadta, a zoom.hu.nak azonban azt nyilatkozta, ő nem tud a lemondásáról. 

A Honvédkórház sürgősségi osztályának vezetője sajtóértesülések szerint többé már nem Zacher Gábor, miután egy újabb beteg halála került nyilvánosságra. Ezt az esetet egy háziorvos tette közzé, az ő állítása szerint fekélyes betegét komolyabb vizsgálat nélkül küldték haza még januárban a sürgősségi osztályról – csak fájdalomcsillapítási tanácsokat kapott és átkötözték a sebeit -, másnap azonban komatikus állapotban szállították kórházba, de megmenteni már nem tudták a néni életét. Úgy tudni, mivel nem ez volt az első ilyen eset, felajánlották Zacher Gábornak, hogy mondjon le a sürgősségi osztály vezetéséről, ő pedig elfogadta ezt – írja a HVG.

Mégsem mondott le Zacher Gábor?
A zoom.hu megkereste Zacher Gábort az esettel kapcsolatban, aki állítólag azt közölte a lappal, nem tud arról, hogy lemondott, a hír kacsa, továbbra is ő vezeti a Honvédkórház sürgősségi osztályát.
Zacher Gábor lemondottFotó: Polyak Attila/Origo